Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vanmiddag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Af en toe is er nog kans op enkele regen- of winterse buitjes, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. In het westen en het centrum wordt het meestal droog. De maxima schommelen tussen 2 en 8 graden. De wind waait meestal matig en aan zee nog soms vrij krachtig uit noordelijke richtingen.

Vanavond en vannacht wordt het na een laatste winterse bui op de Ardense hoogten droog met aanvankelijk brede opklaringen. In de Ardennen wordt er lage bewolking gevormd en elders is er ook kans op nevel, aanvriezende mist en rijm- en ijsplekken. Minima tussen -2 en +3 graden. De wind is meestal zwak uit noord tot noordoost.


    Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen maandag


Morgenochtend is het opletten voor lokale aanvriezende mist en plaatselijke rijm- en ijsplekken. Na het optrekken van het ochtendgrijs, dat plaatselijk wel tot de middag kan blijven hangen, blijft het droog en rustig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. De wind is zwak tot soms matig uit noordoostelijke richtingen.

Maandagavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft het droog maar wordt het koud met algemene nachtvorst in het binnenland. Op meerdere plaatsen is er kans op aanvriezende mist en vorming van lage bewolking. De minima liggen tussen +1 graad aan zee en -4 graden in het binnenland. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.


-4°   Zwakke wind

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdagochtend verwachten we nagenoeg overal negatieve temperaturen. 's Ochtends is er kans op aanvriezende mist en plaatselijk hardnekkige lage bewolking, vooral dan in het westen en het noordwesten van het land. In de loop van de dag wordt het zonnig. De maxima schommelen tussen 2 en 5 graden. De wind is meestal zwak uit veranderlijke richtingen.


-3°   Zwakke wind

Vooruitzichten voor woensdag tot zondag


Woensdagochtend is er opnieuw kans op enkele aanvriezende mistbanken. Vrij snel verwachten we veel bewolking vanaf de Noordzee, eventueel vergezeld van wat motregen. In het uiterste zuidoosten van het land zijn er de hele dag opklaringen. De maxima schommelen tussen 2 en 7 graden, bij een zwakke wind uit noord tot noordoost of uit veranderlijke richtingen.

Donderdagochtend is er kans op enkele (aanvriezende) mistbanken in Hoog-Belgiƫ. Overdag is het eerst gedeeltelijk bewolkt alvorens het overal vrij zonnig wordt. Minima tussen 2 en 6 graden. De wind is zwak tot matig uit het oosten.

Vrijdag is het eerst zonnig op de meeste plaatsen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe met kans op wat lichte regen vanuit Frankrijk. Maxima tussen 3 en 7 graden.

Zaterdag is het bewolkt met plaatselijk wat lichte neerslag. Het wordt zachter met maxima tussen 5 en 9 graden.

Zondag wordt het droog met opklaringen en wolkenvelden. Maxima tussen 5 en 10 graden.