12° 17°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het wisselend bewolkt met enkele lokale buien, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. In Vlaanderen wordt het al snel droger met geleidelijk meer zon vanaf de kust. Het is fris voor de tijd van het jaar met maxima van 15 graden in de Hoge Ardennen en 18 à 19 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit west tot zuidwest.

Vanavond zijn nog enkele uien mogelijk in de Ardennen. Later vannacht wordt het overwegend droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. Hier en daar kan er zich wat nevel of een mistbank vormen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden in de Ardennen, tussen 9 en 11 graden in de meeste andere streken en rond 13 graden aan zee. De wind krimpt naar zuidwest en wordt overwegend zwak. In de Ardennen wordt de wind eerder veranderlijk. Aan zee blijft de wind matig.


11° 22°

Weersverwachting voor morgen zondag


Zondag is het, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, eerst zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die hier en daar kunnen uitgroeien tot een buitje maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt wat zachter met maxima van 18 à 19 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 23 graden in de Kempen. De wind wordt matig uit zuidwest en ruimt aan zee uiteindelijk naar west.

Zondagavond verdwijnen de stapelwolken en in de nacht wordt het rustig en helder tot licht bewolkt. Er is kans op wat nevel of een enkele mistbank. Het koelt sterk af met minima van 6 tot 10 graden in de Ardennen en de Kempen, en van 10 tot 12 graden elders. De wind wordt zwak en veranderlijk.