11° 22°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vanmiddag is het bijna overal zonnig. Enkel aan zee hangt er hier en daar nog lage bewolking, die geleidelijk aan verdwijnt. Er ontstaan ook stapelwolken, die vooral in het zuidoosten kunnen doorgroeien tot een regen- of onweersbui. De maxima liggen tussen 21 graden in de Hoge Venen et 26 graden in de Kempen en Lotharingen. De wind waait daarbij matig uit het noordoosten. Aan zee echter steekt er een vrij krachtige zeebries op die uit het noordnoordoosten waait (met rukwinden tot 50 km/u), waardoor het kwik niet hoger dan 16 of 17 graden komt.

Vanavond wordt het op de meeste plaatsen opnieuw vrijwel helder. De zeebries kan wat verder het binnenland intrekken, waardoor het kwik in het uiterste westen wat sneller daalt. Tijdens het tweede deel van de nacht komen er wolkenvelden vanuit het noordoosten, waarbij mogelijk een bui valt in de Hoge Venen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten.


11° 24°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdagochtend is het wisselend bewolkt met hoge en/of middelhoge bewolking, die soms dik genoeg is om enkele buien te geven in het oosten. In de namiddag bollen er stapelwolken op in het binnenland, die vooral ten zuiden van Samber en Maas en mogelijk ook in Limburg, een regen- of onweersbui kunnen geven. Elders is de onstabiliteit kleiner met dus ook een kleine buienkans. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden aan zee en 25 of 26 graden in het centrum, bij een meestal matige noordoostenwind, aan zee vrij krachtig uit het noorden tot noordoosten.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag neemt de kans op buien (of onweer) af in het oosten van het land en wordt het overal droog met brede opklaringen, maar zijn er soms ook nog enkele voorbij drijvende wolkenflarden. De minima liggen tussen 10 en 14 graden met een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten.