16°

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdag start op de meeste plaatsen zwaarbewolkt en grijs, al kan er lokaal ook een opklaring voorkomen, vooral in het uiterste westen. Hier en daar kan er in de ochtendperiode ook nevel of mist hangen, die geleidelijk verdwijnt. In de hoge Ardennen wordt het zicht de hele dag beperkt door lage bewolking. In de loop van de dag komen er steeds meer opklaringen voor in het westen en het centrum, maar in het oosten blijft het zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe wat regen. Tegen de avond kunnen er elders ook lokale buien vallen. De maxima liggen tussen 14 of 15 graden in de Ardennen en 16 of 17 graden elders. De wind waait vrij zwak, aan zee meestal matig uit het zuidwesten, tijdelijk in de ochtend zuid.


Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het wisselend bewolkt met soms bredere opklaringen. Er zijn in eerste instantie een paar lokale buien, maar die verdwijnen op de meeste plaatsen in de loop van de nacht van de radar. Aan de kust blijft de kans op een bui net iets groter. De minima liggen tussen 8 graden in Hoog-Belgiƫ tot 10 of 11 graden in Laag- en Midden-Belgiƫ. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.


11° 16°

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag is er aan de kust alsook in de Ardennen vaak veel bewolking met nu en dan wat regen of motregen. Elders zijn er meer opklaringen maar is een lokale bui ook niet uit te sluiten. De zuidwestelijke wind trekt in de loop van de dag aan en wordt vrij krachtig uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 60 km/u. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden.