13°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het meestal zwaarbewolkt met soms buien die vooral aan zee een onweerachtig karakter kunnen hebben. Het is fris voor de tijd van het jaar met maxima van 8 graden in de Hoge Venen tot 13 of 14 graden in Laag- en Midden-België. De wind neemt verder toe en op het einde van de namiddag wordt hij over het westen krachtig en aan zee stormachtig uit west tot noordwest met rukwinden van 70 tot 100 km/u. Elders is de wind matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west met pieken tot 50 à 60 km/u.

Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met regen of soms fikse buien die plaatselijk onweerachtig kunnen zijn. De minima schommelen van 5 graden in de Hoge Venen tot 11 graden over het westen. Aan zee woedt er een noordwesterstorm met windstoten van 100 tot 110 km/u of mogelijk zelfs tot 120 km/u. Landinwaarts is de wind meestal vrij krachtig tot lokaal krachtig uit west tot noordwest en kunnen er rukwinden voorkomen van 70 tot 90 km/u, of eventueel wat meer. Over het oosten en het noordoosten is de wind minder sterk met eerder rukwinden rond 60 km/u.


11° 13°

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag blijft het overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of stevige buien. Vooral aan zee kunnen de buien onweerachtig zijn. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden in de Kempen. Aanvankelijk is de wind nog matig tot lokaal vrij krachtig uit west tot noordwest met pieken tot 60 à 70 km/u. In de loop van de dag wordt het rustiger. Aan zee echter blijft het een groot deel van de dag stormachtig waaien het noordwesten met windstoten tot 80 à 90 km/u.

Zaterdagnacht gaat het vanaf het noordoosten flink regenen bij minima van 7 graden in de Hoge Venen tot 12 graden in Vlaanderen. Er waait een meestal matige noordwestenwind. Aan de kust is de wind nog zeer krachtig uit noordnoordwest met pieken tot 70 à 80 km/u.