17°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag krijgen we, na het oplossen van het lokale ochtendgrijs, brede opklaringen. Nadien ontwikkelen er zich wolkenvelden en bereikt hoge bewolking ons land vanuit het westen. Het blijft nog droog. Het wordt iets zachter met maxima tussen 11 en 14 graden in Hoog-Belgiƫ en tussen 15 en 17 graden elders. De wind neemt in de meeste streken toe tot matig en draait naar het zuidwesten. Aan zee wordt het vrij krachtig.


Vanavond wordt het zwaarbewolkt en gaat het vanuit het westen (soms matig) regenen. Tijdens de nacht trekt de regen geleidelijk naar het oosten, maar aan de achterzijde van de regenzone vallen er nog enkele buien. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 13 graden aan zee. De matige zuidwestenwind neemt toe tot vrij krachtig. Aan zee staat er een vrij krachtige tot soms krachtige wind die geleidelijk draait naar het westzuidwesten. Rukwinden tot 65 km/u zijn mogelijk. Later op de nacht neemt de windkracht af.


12° 18°

Vooruitzichten voor zaterdag


Morgen verlaat een actieve regenzone snel ons land in het oosten. Achter de regenzone krijgen we te maken met een wisselvallig weertype met wolkenvelden en buien. Vooral op het Ardens reliƫf en langs de grens met Nederland zijn de buien talrijk en actief, eventueel vergezeld met een donderslag. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 graden lokaal in het westen. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee soms krachtig uit het westen tot zuidwesten. Rukwinden tot 55 km/u zijn mogelijk.