12° 16°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verwachten we in vele streken soms buien of aanvankelijk perioden van regen. Een zeer lokale donderslag is niet uitgesloten. Over het westen en het noordwesten vallen er ook enkele plaatselijke buien, maar daar blijft het droger met soms opklaringen die stilaan breder worden. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 à 19 graden over het westen. Er waait een matige zuidwestenwind. Aan zee en op de Ardense hoogten is de wind soms vrij krachtig. Rukwinden tot 50 à 55 km/u zijn mogelijk.


Vanavond vallen er hoofdzakelijk over de zuidoostelijke landshelft nog lokale buien, eventueel met een donderslag. Elders is het meestal droog met opklaringen. Vannacht neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe met geleidelijk plaatselijke buien. Over het westen blijft het echter overwegend droog. Lage wolken kunnen in de Ardennen het zicht beperken. De minima liggen tussen 9 en 13 graden. De zwakke tot matige zuidwestenwind krimpt naar het zuidzuidwesten.


13° 21°

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. 's Ochtends vallen er enkele lokale buien. In de loop van de dag wordt het weerbeeld onstabieler met meer buien die plaatselijk stevig en onweerachtig kunnen zijn. In de Kuststreek blijft het meestal droog en is het ook zonniger. We halen maxima van 17 graden in de Hoge Ardennen tot 20 à 21 graden in Laag- en Midden-België. De overwegend matige wind ruimt van zuid naar zuidwest en aan zee naar west.


Maandagavond blijft het wisselvallig met plaatselijke buien, eventueel met onweerachtig karakter. Over het uiterste westen is het droog. Maandagnacht wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af. Er vallen nog lokale buien, maar mogelijk wordt het stilaan toch overwegend droog. De minima schommelen tussen 11 en 15 graden bij een zwakke veranderlijke tot zuidelijke wind.