15° 24°

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af en in de meeste streken blijft het droog. In de voormiddag is een geïsoleerd buitje in het oosten niet uitgesloten. Het wordt minder warm met maxima van 20 graden in de Hoge Ardennen, 23 graden vlak aan zee tot 24 graden in de meeste streken. De wind wordt matig uit het westen tot zuidwesten.


In de nacht van maandag op dinsdag neemt de bewolking toe vanaf de kust, gevolgd door wat regen in het westen en het centrum tijdens de tweede helft van de nacht. De minima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Ardennen en 17 of 18 graden in Vlaanderen. De wind is eerst zwak, later matig uit het zuiden tot zuidwesten.


17° 21°

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag trekt een regenzone van west naar oost door het land. In de namiddag wordt de regen gevolgd door buien in Vlaanderen terwijl het boven het centraal deel van Walloni├ź droog wordt. Bezuiden Samber en Maas is het eerst droog met nog wat zon maar in de namiddag wordt het er bewolkt en valt er ook daar regen. De maxima schommelen tussen 17 of 18 graden in de Ardennen en 21 of 22 graden elders bij een matige en aan zee soms vrij krachtige westzuidwestenwind.