Verwachtingen - weerbericht

4-3 Bft

Samengevat weerbericht

Deze namiddag licht wisselvallig met nog enkele buien. Maxima tussen 2 en 8 graden bij een matige westen- tot noordwestenwind. Vannacht gedeeltelijk bewolkt en meestal droog. Minima tussen -2 en +6 graden.

Dinsdag rustig weer met enkele opklaringen. Gedurende de rest van de werkweek geleidelijk kouder met algemene nachtvorst. Brede opklaringen wisselen af met bewolkte perioden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het wisselend bewolkt met plaatselijk nog enkele buien, vooral in het noordoosten van het land. In de Ardennen kunnen de buien een winters karakter aannemen, met her en der gevaar voor gladheid. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Ardennen en 8 graden langs de kust. In het binnenland staat er een matige wind uit west tot noordwest, aan zee is ze nog tijdelijk vrij krachtig uit het noordwesten, met rukwinden tot 50 km/u.


Vanavond neemt de buienkans geleidelijk aan af. Volgende nacht is het wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Plaatselijk kunnen er enkele lage wolkenvelden ontstaan. Het blijft meestal droog, maar vooral in het oosten van het land is er nog een kans op een lichte winterse bui. Aan zee liggen de minima rond +6 graden. Elders zakt de temperatuur naar -2 graden in de Ardennen en 0 of +2 graden in het centrum, met algemene grondvorst. Er is dan ook gevaar voor plaatselijke gladheid door ijsplekken of door wat sneeuw in de Ardennen. In het binnenland zwakt de westelijke tot noordwestelijke wind geleidelijk aan af. Aan de kust blijft ze overwegend matig uit het noordwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Een aanvoer van onstabiele polaire lucht bepaalt ons weer. Deze stroming komt tot stand tussen een depressie boven de Baltische Zee en een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje.

Een hogedrukwig ontwikkelt zich morgen boven de Britse Eilanden en Frankrijk. Ze zorgt voor een geleidelijke stabilisatie van de atmosfeer boven onze streken.


update van vandaag 12:01