Verwachtingen - weerbericht

12°

13°

2 Bft

11°

Samengevat weerbericht

Vannacht blijft het droog en rustig met plaatselijk vorming van nevel of mist. Minima van 8 tot 13 graden.

Woensdag is het in de meeste streken vrij zonnig. In het westen komen meer wolken binnendrijven en in de kuststreek kan later wat gedruppel vallen. Maxima van 16 tot 21 graden.

Ook donderdag is het eerst nog droog en vrij mooi. Daarna komen de wolken en 's avonds en 's nachts ook regen. Het is nog altijd zeer zacht.

Vrijdag en tijdens het weekend wordt het wisselvallig en gevoelig minder warm met temperaturen rond 15 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht blijft het droog met nog brede opklaringen in een groot gedeelte van het zuidoosten van het land. In het noordwesten hangt er meer bewolking en kan er zich in de loop van de nacht nevel of mist vormen. De minima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden in Vlaanderen bij een overwegend zwakke wind uit oost tot zuidoost.Woensdag krijgen we, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog en zonnig weer met in het westen van het land weliswaar een gesluierde zon. In de namiddag neemt in het westen de bewolking verder toe en kan er eventueel wat gedruppel vallen aan de kust. De maxima liggen tussen 16 graden in de Ardennen en 21 graden in de Kempen. De wind wordt zwak tot matig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.Woensdagavond is er in het westen van het land nog veel bewolking, maar het blijft zo goed als droog. Elders zijn er brede opklaringen. In de nacht naar woensdag is het droog en licht- tot halfbewolkt. De minima liggen tussen 7 en 13 graden bij een zwak tot matige wind die draait van zuidelijke naar zuidoostelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Ons land bevindt zich op de rand van uitgestrekt hogedrukgebied dat een groot deel van Centraal- en Zuidoost-Europa overdekt en dat nog grotendeels ons weer bepaald. Een langgerekte storing, verbonden aan de restanten van de stormdepressie Ophelia boven Noorwegen, strekt zich uit van de Baltische Zee tot Portugal en zorgt bij ons voor meer bewolking we meer bewolking. We blijven vooralsnog aan de zachte kant van de storing.


update van dinsdag 22:01