Verwachtingen - weerbericht

12°

14°

4-5 Bft

15°

10°

12°

Samengevat weerbericht

Vandaag verschijnen er geleidelijk veel stapelwolken, waaruit lichte buien kunnen vallen. De maxima liggen rond 14 graden in het centrum.

Komende nacht is het droog met veel hoge en middelhoge bewolking. Minima rond 6 graden.

Vrijdag verwachten we vooral in het westen en het noorden wat lichte neerslag. Het kwik stijgt tot rond 15 graden.

Tijdens het weekend krijgen we veel bewolking met regen en buien. Vooral zondag is er kans op veel neerslag, onweersbuien en een stevige wind.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog en zonnig tot licht bewolkt. In het noordoosten van het land is er meer bewolking met nog kans op enkele buitjes.
In de loop van de dag verschijnen er overal meer stapelwolken en kunnen er lichte buien tot ontwikkeling komen. De maxima liggen rond 9 graden in de Hoge Venen, rond 12 graden aan zee en tussen 13 en 15 graden in het centrum van het land.
De wind waait meestal matig, maar soms vrij krachtig, uit het westen. Er is kans op rukwinden van 50 km/h. Aan zee waait de westenwind vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/h.


Vanavond wordt het overal droog en licht bewolkt. In de loop van de nacht verschijnt er vanaf de Franse grens veel hoge en geleidelijk ook middelhoge bewolking. De minima liggen tussen 2 en 7 graden. De matige westenwind wordt geleidelijk zwak uit zuid tot zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een complexe lagedrukzone, die zich uitspreidt van Groenland tot het noordwesten van Rusland, stuwt licht onstabiele maritiem polaire lucht naar ons land.
Vannacht wordt de atmosfeer gestabiliseerd door een mobiele hogedrukwig, maar morgen wordt ons weer bepaald door een Britse depressiekern.


update van vandaag 06:01