Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 23/01 17.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied over onze streken verplaatst zich oostwaarts waardeer een meer zuidoostelijke stroming op gang komt die de lucht in de onderste luchtlagen doet uitdrogen. Hierdoor kan de bewolking op de meeste plaatsen vannacht en morgen openbreken.

Vanavond

Vannacht wordt het geleidelijk helder tot licht bewolkt boven het zuidelijke deel van het land en gedeeltelijk ook over het centrum. In Laag-België is het aanvankelijk bewolkt en later vannacht kan ook daar de bewolking breken. Kans op lokaal (aanvriezende) mist. Het kwik daalt naar waarden rond het vriespunt in de gebieden met veel lage wolken in het noorden, rond -1 à -2 graden in het centrum en tot -5 graden in de Hoge Venen. De wind is zwak zuidoostelijk. In het zuiden van het land is hij eerder matig.

Maandag

Morgen start de dag zonnig over de zuidelijke landshelft. Elders kunnen er nog soms lage wolken hangen en is er nog kans op aanvriezende mist. In de loop van de dag verwachten we dat het op de meeste plaatsen zonnig wordt, behalve misschien in het uiterste noordwesten van het land en de Kuststreek. Het wordt zo'n 7 graden in Vlaanderen en rond 2 graden in de Hoge Venen. Er staat een zwakke wind uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen. In het zuiden van het land waait de wind matig uit het zuidoosten.

Maandagnacht wordt het opnieuw zwaarbewolkt in Laag-België en ontstaat er opnieuw (aanvriezende) mist. In het centrum kunnen de opklaringen mogelijk nog tot de ochtend standhouden en zeker over het zuidelijke deel van het land blijft het grotendeels helder. Het kwik zakt naar zo'n 1 graad aan zee, zo'n -1 à -2 graden in het centrum en -4 à -5 graden in de Hoge Venen. De wind is zwak veranderlijk.

Dinsdag

Dinsdag start de dag met lage wolken en aanvriezende mist in Vlaanderen, maar ook in de Ardense valleien. Het ochtendgrijs kan hardnekkig zijn en houdt mogelijk in vele streken de hele dag aan. Vooral in de zuidoostelijke landshelft verwachten we opklaringen, alvorens de bewolking overal opnieuw toeneemt in de loop van de namiddag. Het blijft droog bij maxima tussen 1 en 5 graden en een zwakke en variabele wind.

Woensdag

Woensdag is het zwaarbewolkt met soms wat motregen. In Hoog-België valt er wat lichte winterse neerslag bij tussenpozen en op het Ardense reliëf wordt een dun sneeuwtapijtje gevormd. Overdag wordt het niet warmer dan -1 graad in de Hoge Venen, 4 of 5 graden in het centrum en 6 graden aan zee bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind. Woensdagavond en -nacht klimt het kwik met enkele graden en neemt de windkracht toe, wat de komst van een regenzone aankondigt.

Donderdag

Donderdag is het zwaarbewolkt met perioden van regen. In de namiddag wordt het in het westen droger met mogelijk enkele opklaringen. Het blijft vrij zacht bij maxima van 3 graden in de Hoge Ardennen tot lokaal 10 graden in het westen bij een matige wind uit west tot noordwest.

Vrijdag

Vrijdag wisselen veel wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar af, na het oplossen van het eventuele ochtendgrijs. Er kan mogelijk wat lichte neerslag vallen, vooral dan in het oosten van het land. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en lokaal 9 graden in het westen. Er staat een zwakke tot matige westenwind.

Zaterdag

Zaterdag is het zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. De maxima zijn zacht voor de tijd van het jaar en schommelen tussen 5 en 10 graden. De wind is matig, aan zee vrij krachtig, uit westzuidwest.

Zondag

Zondag verwachten we veel wolken en enkele buien, die 's avonds een winters karakter kunnen aannemen op het reliëf. De wind is meestal matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan zee uit westnoordwest. We halen maxima van 3 tot 8 graden.

Cookies opgeslagen