Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 01/06 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied, waarvan de kern zich verplaatst van Noorwegen naar de Noordzee, blijft vannacht en morgen ons weer gunstig bepalen. We bevinden ons langs de zuidelijke flank hiervan, waardoor we een aanvoer krijgen van continentale en vrij warme lucht.

Vannacht

Vannacht blijft het droog met enkele hoge wolkenvelden. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan zee. De wind wordt zwak uit veranderlijke richtingen. Aan de kust blijft de wind matig uit noordnoordoost.

Dinsdag

Morgen verwachten we opnieuw zonnig weer met soms wat hoge wolkensluiers. Op het einde van de namiddag ontstaan er in het binnenland stapelwolkjes. Het wordt warm met maxima rond 23 of 24 graden in de Hoge Venen en 28 of lokaal 29 graden in het centrum. De wind waait eerst overwegend zwak en veranderlijk, later wordt hij in de westelijke landshelft matig uit noord tot noordwest. Aan de kust steekt er na de middag opnieuw een noordelijke zeebries op, waardoor de maxima iets lager zijn (rond 22 graden).


Dinsdagavond en -nacht verloopt licht bewolkt en droog. Het koelt af naar waarden tussen 9 en 15 graden bij een zwakke wind uit noord tot noordwest.

Woensdag

Woensdag hangen er vaak hoge wolkensluiers en vormen er zich ook stapelwolken die, vooral ten zuiden van Samber en Maas, kunnen uitgroeien tot een (onweers)bui. Maxima rond 17 graden aan zee, 20 graden in de Hoge Venen en 24 à 25 graden in het centrum. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Aan zee waait de wind matig uit noord tot noordwest. In Hoog België is de wind zwak en veranderlijk.

Donderdag

Donderdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien, al blijft het op het op de meeste plaatsen nog steeds droog. Het is koeler dan de voorbije dagen, de maxima vallen terug naar waarden tussen 13 en 18 graden bij een matige, aan zee soms vrij krachtige, noordwestenwind.

Vrijdag

Ook vrijdag wordt het wisselend bewolkt en lijkt het op meerdere plaatsen wat te regenen. Het wordt niet warmer dan 10 tot 16 graden. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit westelijke richtingen.

Zaterdag

Zaterdag vallen er nog enkele (onweers)buien. Na de middag is het veelal droog over de noordwestelijke landshelft. Maxima tot zo'n 15 graden in het centrum van het land. 

Zondag

Zondag is het licht wisselvallig en wisselend bewolkt waaruit lokaal een bui kan vallen. Maxima rond 15 graden in het centrum.

Maandag

Ook maandag blijft het licht wisselvallig met lokaal kans op een bui. Maxima rond 17 graden in het centrum.