Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 17/07 17.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Vanavond nadert een hoogterug geleidelijk ons land en versterkt het hogedrukgebied over de Benelux. De maritieme lucht over ons land is nog relatief vochtig en zorgt nog voor een lichte onstabiliteit. Tijdens de nacht wordt de atmosfeer stabieler. Donderdag en vrijdag vinden we het hogedrukgebied terug over het noorden van Duitsland. Met een oostelijke stroming wordt er steeds drogere lucht naar onze streken aangevoerd. Zaterdag bereikt een thermische vore ons land en zorgt voor een toename van de onstabiliteit met kans op regen- en onweersbuien in de namiddag en/of het einde van de dag.

Vanavond

Vanavond is het eerst nog wisselend bewolkt in het binnenland met nog kans op een enkele bui. Nadien wordt het helder tot lichtbewolkt. In het tweede deel van de nacht verschijnen er hoge wolkenvelden en hier en daar kan wat nevel of een mistbank gevormd worden. De minima liggen tussen 10 en 13 graden en eerder rond 14 of 15 graden in de grote steden. De wind wordt meestal zwak, eerst uit noord tot noordwest en later uit oostzuidoost tot oostnoordoost.

Donderdag

Donderdagochtend is het vrij zonnig met enkele hoge wolkenvelden. In de namiddag worden er enkele stapelwolken gevormd maar het blijft droog. Het is warmer dan de afgelopen dagen met maxima tussen 22 en 24 graden op de Ardense hoogten, rond 24 of 25 graden aan de kust en tussen 25 en 27 graden elders. De wind is meestal zwak uit oost tot zuidoost en aan zee krimpt de wind naar noord tot noordoost in de namiddag en wordt daar matig.


Donderdagavond en tijdens de nacht is het licht tot soms gedeeltelijk bewolkt met voornamelijk hoge bewolking. De minima liggen tussen 13 en 17 graden en rond 18 of 19 graden in de grote steden. De wind is zwak tot soms matig, eerst tijdelijk uit noord tot noordoost, nadien ruimend naar oost tot zuidoost.

Vrijdag

Vrijdag wordt het mooi met zonnige perioden en af en toe wat wolkenvelden, vooral dan in het binnenland. De maxima schommelen tussen 25 graden op de Ardense hoogten, 26 graden aan zee en tot 30 graden in de Kempen. De wind is zwak uit zuidoostelijke richtingen.

Zaterdag

Zaterdag begint mooi met veel zon. In de namiddag neemt de onstabiliteit toe en verwachten we geleidelijk regen- en onweersbuien vanuit het westen. 's Avonds trekken de onweersbuien verder over het land en verlaten in de loop van de nacht ons land via het oosten. De maxima schommelen tussen 23 graden aan zee en tot 29 of 30 graden in het binnenland. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en ruimt naar zuidwest tot west.

Zondag

Zondag is het wisselend bewolkt met vaak brede opklaringen en nog een kleine kans op een bui maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden bij een matige zuidwesten- tot westenwind.

Maandag

Maandag begint zonnig maar in de loop van de dag komt er meer bewolking en vooral in de westelijke helft van het land kan er wat lichte regen of een bui vallen. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden. Er staat een goed voelbare zuidwestenwind.

Dinsdag

Dinsdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele plaatselijke buien. Het is vrij fris met maxima tussen 18 en 21 graden. Er staat ook een goed voelbare westen- tot noordwestenwind.

Woensdag

Woensdag blijft het licht wisselvallig en gedeeltelijk bewolkt met kans op enkele plaatelijke buien. Het blijft fris met maxima rond 20 graden in het centrum van het land.

Verwachtingen 14 dagen

Het ziet er naar uit dat we onder invloed blijven van een zuidwestelijke maritieme stroming met licht wisselvallig weer. Het wordt overwegend wisselend bewolkt met soms enkele plaatselijke buien en maxima die schommelen rond 22 graden.

Cookies opgeslagen