Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 13/07 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie boven de Noordzee stuurt frisse en licht onstabiele maritieme lucht over ons land. Morgen en nog deels maandag bepaalt een hogedrukcel, die zich ontwikkelt boven de Alpen, gunstig ons weer. Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag trekt een storing over het land vanuit Frankrijk met regen- en mogelijk ook enkele onweersbuien.

Vannacht

Vanavond zijn nog enkele buien mogelijk in de Ardennen. Later vannacht wordt het overwegend droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. De minima liggen tussen 5 en 9 graden in de Ardennen, tussen 9 en 11 graden in de meeste andere streken en rond 13 graden aan zee. De wind krimpt naar zuidwest en wordt overwegend zwak. In de Ardennen wordt de wind eerder veranderlijk. Aan zee blijft de wind matig.

Zondag

Morgen is het eerst zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die lokaal uitgroeien tot een buitje maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt wat zachter met maxima van 18 à 19 graden in de Hoge Ardennen, 20 graden aan zee en tot lokaal 23 graden in de Kempen. De wind wordt matig uit zuidwest en ruimt aan zee uiteindelijk naar west.Zondagavond verdwijnen de stapelwolken en in de nacht wordt het rustig en helder tot licht bewolkt. Er is kans op wat nevel of een enkele mistbank in de Ardennen. Minima tussen 8 en 11 graden in de Ardennen en tot 14 graden in het centrum van het land. De wind wordt zwak uit zuidelijke richtingen.

Maandag

Maandag is het eerst droog en zonnig. In de namiddag bollen er stapelwolken op en tegen de avond trekt een storing over het land vanuit Frankrijk met regen- en lokale onweersbuien. Het wordt behoorlijk warm met maxima van 23 graden aan zee en in de Hoge Venen tot zo'n 26 graden in de Kempen en de regio Luik. De wind is overwegend zwak tot soms matig uit zuidoostelijke richtingen.

Dinsdag

Dinsdag is het wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden. 's Ochtends is er voornamelijk in de kuststreek kans op een bui. Later overdag ontwikkelen er zich in het binnenland enkele plaatselijke buien. Aan zee wordt het in de namiddag meestal zonnig. De maxima schommelen van zo'n 18 graden in de Hoge Venen tot 21 à 22 graden in het centrum. De zuidwestenwind wordt matig. Aan zee ruimt die wind na de middag naar westzuidwest en wordt dan soms vrij krachtig. 

Woensdag

Woensdag blijft het zo goed als droog met zon en wolken. Enkel aan de kust en in het noordwesten van het land kan er een bui vallen. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Donderdag

Donderdag en vrijdag blijft het droog en vrij rustig met zon en soms wat wolkenvelden. De maxima schommelen van zo'n 20 graden vlak aan zee tot om en bij 25 graden in het centrum van het land.

Vrijdag

Donderdag en vrijdag blijft het droog en vrij rustig met zon en soms wat wolkenvelden. De maxima schommelen van zo'n 20 graden vlak aan zee tot om en bij 25 graden in het centrum van het land.

Zaterdag

Ook zaterdag is het nog grotendeels droog met zonnige perioden. Naar de avond toe zouden we misschien opnieuw moeten rekening houden met buien. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden.

Verwachtingen 14 dagen

We krijgen wellicht opnieuw te maken met een zuidwestelijke tot westelijke oceanische luchtstroming die ons nu en dan regen of enkele buien brengt. Tussendoor zijn er ook mooie, droge periodes. De maxima in het centrum liggen doorgaans om en bij 22 graden.

Cookies opgeslagen