Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 19/10 17.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied boven Centraal- en Oost-Europa en een depressie boven het noordwesten van Europa staat er een zuidwestelijke stroming die erg zachte en vochtige lucht aanvoert naar onze streken. Woensdag trekt een koufront over ons land met daarachter onstabielere lucht. Woensdagavond en -nacht zorgt een actieve randstoring voor een flink windveld en uiteindelijk aanvoer van veel koelere maritiem polaire lucht.

Vanavond

Vanavond is het droog met brede opklaringen. Vanuit het westen neemt de hoge bewolking toe. 's Nachts neemt de bewolking verder toe. Op het eind van de nacht kan er in het uiterste westen regen vallen. In de Ardennen zijn ook enkele buien mogelijk. De wind blijft matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten waaien waardoor het buitengewoon zacht blijft. De minima liggen tussen 10 en 16 graden.

Woensdag

Woensdagochtend valt er regen in het westen van het land en zijn vooral in de Ardennen enkele lokale buien mogelijk. In de loop van de voormiddag wordt het overal wisselvallig met buien. Ook in de namiddag blijft de kans op buien aanhouden. Het blijft nog zacht met maxima tussen 14 en 19 of lokaal 20 graden. De wind waait meestal vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tot 60 km/u of tijdens buien wat meer.


Woensdagavond en -nacht trekt een felle randstoring over onze streken. Het blijft daardoor de ganse nacht buiig en winderig. Een lokale onweersbui is ook mogelijk. Deze randstoring voert in haar kielzog maritiem polaire lucht aan, waardoor het op het eind van de nacht geleidelijk wat koeler wordt dan de afgelopen dagen. Minima tussen 6 en 12 graden. De wind waait vrij krachtig tot krachtig met rukwinden rond 80 km/u of wat meer.

Donderdag

Donderdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met perioden met regen en buien. De maxima schommelen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 13 graden in het westen. De westen- tot zuidwestenwind, draait naar het noordwesten aan zee en waait stevig met rukwinden tussen 50 en lokaal 80 km/h.

Vrijdag

Vrijdag is het opnieuw gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met  regen, vooral in het noorden van het land. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen en plaatselijk 13 graden langs de Franse grens bij een matige tot vrij krachtige westenwind.

Zaterdag

Zaterdag is het meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. Het wordt veel rustiger. De wind is dan meestal zwak uit zuidwest, krimpend naar zuid en de maxima schommelen tussen 10 en 14 graden.

Zondag

Zondag is er veel zon tijdens de eerste uren van de dag. Nadien komen er meer wolken vanuit het westen, vergezeld van een lokale bui in de namiddag of avond. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden bij een matige zuidzuidwestenwind.

Maandag

Maandag verwachten we perioden met regen. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Dinsdag

Dinsdag neemt de kans op neerslag tijdelijk af. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden bij een zwakke tot matige zuidwesten- tot westenwind.

Cookies opgeslagen