Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 01/04 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland waarvan de kern zich verplaatst naar Bretagne en een complex lagedrukgebied dat zich uitstrekt van IJsland tot Scandinavië, wordt soms licht gestoorde zeelucht over onze streken aangevoerd.

Vannacht

Deze nacht zijn er brede opklaringen met af en toe enkele wolkenvelden. Hier en daar is er kans op wat nevel. In het uiterste zuidoosten blijft het helder. Het is overal droog, behalve misschien aan zee waar later een spatje kan vallen. In het binnenland vriest het overal tussen -1 graad in het westen en -4 graden in de Hoge Venen (met een kleine kans op vorming van rijm), aan zee dalen de temperaturen naar +3 graden. In het binnenland is de wind meestal zwak en veranderlijk of krimpt hij van noord/noordwest naar zuidwest. Aan zee waait het af en toe matig en krimpt de wind van noordwest naar westzuidwest.

Donderdag

Donderdag is het aanvankelijk vrij zonnig met enkele wolkenvelden. Na de middag worden die talrijker en kan er een plaatselijk buitje vallen. In het zuidoosten blijft het droog. De maxima schommelen tussen 5 of 6 graden op de hoogten en 9 tot plaatselijk 12 graden in Vlaanderen. In het binnenland staat een zwakke en later zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest. Aan zee staat een matige wind uit west tot noordwest die krimpt naar zuidwest.


Donderdagnacht is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral na middernacht af en toe regen of buien. In de Ardennen kunnen de lage wolken het zicht belemmeren. Zwakke tot matige en aan zee nog matige wind, uit west tot zuidwest ruimend naar west tot noordwest. Minima tussen 2 en 7 graden.

Vrijdag

Vrijdag is het bewolkt tot zwaarbewolkt met plaatselijk zelfs kans op een spatje regen of een bui. Aan zee en in het noorden van het land wordt het later droog met opklaringen. De maxima schommelen tussen 6 graden in Hoge Venen en 10 à 11 graden in het centrum van het land met waarden rond 8 graden langs de kust. Er waait een matige wind uit west tot noordwest.

Zaterdag

Zaterdag krijgen we brede opklaringen. Het blijft droog. Met een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het zachter met maxima van 8 graden op de Ardense hooghten en 12 à 13 graden in Vlaanderen.

Zondag

Zondag wordt het een zonnige lentedag met maxima tot 20 graden. Er waait een matige zuiden- tot zuidoostenwind.

Maandag

Maandag trekt geleidelijk een regenzone het land binnen vanaf de kust. In het oosten kan het nog een grote deel van de namiddag droog blijven. De maxima schommelen tussen 14 graden in het westen en 18 à 19 graden in de Kempen bij een stevige zuid- tot zuidwestenwind.

Dinsdag

Dinsdag is het wisselend bewolkt en een plaatselijke bui is niet volledig uitgesloten. In de noordwestelijke helf van het land blijft het meestal droog en wordt het zelfs af en toe zonnig. Het blijft zacht met maxima van 12 tot 17 graden en weinig wind.

Woensdag

Woensdag is het waarschijnlijk zonnig en droog met een zwakke zuidoostenwind. Plaatselijk kunnen we opnieuw 20 graden bereiken.