Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 06/07 06.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Het hogedrukgebied van de Azoren strekt zich via de Britse Eilanden en onze streken uit tot Centraal- en Oost-Europa. Ten noorden daarvan bevindt zich een Atlantische depressiekern, die zich vandaag van IJsland naar het zuiden van Scandinavië verplaatst. Het staartje van een eraan warmtefront trekt deze namiddag vanaf de kust over het land. Het bijbehorende koufront zal donderdag in zeer verzwakte vorm ons land aandoen.

Woensdag

Deze ochtend is het zonnig met wat hoge wolkenvelden. Geleidelijk neemt de bewolking toe, maar het blijft overal droog. Aan zee is het al snel vrij zonnig en geleidelijk krijgt ook de ganse westelijke helft van het land nog best wat zon te zien. In het oosten duurt het waarschijnlijk tot 's avonds vooraleer de wolken optrekken. De maxima liggen rond 17 of 18 graden in de Hoge Venen, rond 20 graden aan zee en tussen 21 en 24 graden in de meeste andere streken. De wind is eerst zwak en veranderlijk en wordt geleidelijk zwak tot vaak matig uit west tot noordwest.

Vannacht

Vanavond is het op de meeste plaatsen licht bewolkt. Later neemt de bewolking toe en in het tweede deel van de nacht gaat het licht regenen, vooral in het noordoosten en het oosten van ons land. De minima liggen tussen 13 en 17 graden. De wind is eerst zwak uit zuidwest tot west, maar wordt in de loop van de nacht matig uit het noordwesten.

Donderdag

Morgen is het zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen en/of enkele buitjes, vooral dan in de oostelijke helft van het land. 's Namiddags wordt het overal droog met opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden aan zee en in de Hoge Venen en 20 graden in het centrum bij een matige, en aan zee vrij krachtige, noordwestenwind.

Vrijdag

Vrijdag is het meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen rond 16 graden op de Ardense hoogten, rond 19 graden aan zee en rond 20 of 21 graden in de meeste andere streken. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordwest.

Zaterdag

Zaterdag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. In de meeste streken blijft het droog, maar in de buurt van de grenzen in het noorden en het oosten zijn enkele regendruppels niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden. De wind waait matig, en aan zee soms vrij krachtig, uit noordwest tot noord.

Zondag

Zondag blijft het overwegend droog met een afwisseling van zwaarbewolkte perioden en opklaringen. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De wind waait meestal matig uit noord tot noordwest.

Maandag

Maandag wordt het warmer met veel zon. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden, en dat bij een zwakke tot matige bries uit het noorden.

Dinsdag

Ook dinsdag lijkt een mooie zomerdag te worden met veel zon. De temperaturen lopen op naar waarden tussen 22 en 27 graden. De wind waait meestal matig uit noordwest tot noord.

Cookies opgeslagen