Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 14/08 17.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag en morgen ligt ons land nog in een warme, vochtige en onstabiele luchtmassa. Er vormen zich kleine depressiekerntjes boven de Benelux en Centraal-Europa die zorgen voor convergerende lucht. Een hoogtetrog boven het Kanaal, West-Frankrijk en de Benelux versterkt de onstabiliteit.

Vanavond

Vanavond kunnen er nog enkele onweersbuien zijn, vooral in de zuidoostelijke landshelft. Nadien wordt het vanuit het zuidwesten overwegend droog. Op het einde van de nacht kunnen nevel of lage wolkenvelden zich vormen op sommige plaatsen. De wind waait zwak uit het zuidwesten of uit veranderlijke richtingen. De minimumtemperaturen liggen tussen 12 en 18 graden.

Zaterdag

Zaterdag zijn er 's ochtends plaatselijk brede opklaringen mogelijk. Al snel neemt de bewolking overal toe. 's Namiddags ontwikkelen er zich opnieuw onweersbuien. Aanvankelijk vallen de buien vooral in het oosten, maar ze breiden zich geleidelijk aan uit richting het centrum en noorden van het land. Mogelijk kunnen de buien opnieuw hevig zijn en vergezeld van hagel. In het westen van het land is het rustiger met enkele, minder intense, buien. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Hoge Venen en 28 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen in een groot deel van het land, behalve in het westen, waar ze eerst uit het zuiden waait om daarna te draaien naar het noordwesten.


Zaterdagavond zijn er nog enkele laatste buitjes mogelijk die ons land in het noorden verlaten. Hierna wordt het droog met brede opklaringen. Opnieuw kan er nevel of een mistbank gevormd worden op sommige plaatsen. De minima liggen tussen 11 en 18 graden bij een zwakke wind uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen.

Zondag

Zondag wordt het, na het verdwijnen van het ochtendgrijs, droog met brede zonnige perioden. Het wordt tijdelijk opnieuw warmer met maxima rond 24 of 25 graden aan zee en lokaal 30 graden in het binnenland. In de namiddag en in de avond worden de wolkenvelden talrijker en verwachten we onweerachtige buien. Deze buien kunnen intens zijn met hagel en rukwinden. De wind is meestal zwak tot matig uit oostelijke richtingen, later uit veranderlijke richtingen.

Maandag

Maandag blijft het wisselvallig. Het is wisselend tot soms zwaarbewolkt en er is kans op enkele buien. De maximumtemperaturen liggen rond 24 graden.

Dinsdag

Dinsdag is er opnieuw kans op buien bij maxima tussen 20 en 25 graden.

Woensdag

Woensdag zorgt een mobiele hogedrukwig voor tijdelijk droger weer. Enkele zeer plaatselijke lichte buitjes zijn nog wel mogelijk. Maxima tussen 20 en 24 graden.

Donderdag

Donderdag is het wisselend bewolkt en warm met maxima tot lokaal 28 graden. Het blijft in vele streken droog. De kans op wat neerslag is een beetje groter in het westen.

Vrijdag

Vrijdag stijgt de kans op een buitje en is het vrij winderig. Maxima rond 24 graden in het centrum.

Cookies opgeslagen