Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 22/01 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een krachtig hogedrukgebied met centrum ten westen van de Britse Eilanden strekt zich uit tot onze streken met vochtige en vrij koude lucht in de onderste lagen.

Vannacht

Vannacht wordt het opnieuw rustig en nevelig met veel lage bewolking en soms mist. Hier en daar is wat lichte motregen niet uitgesloten. Lokaal is een opklaring mogelijk. Ten zuiden van Samber en Maas is er kans op enkele rijm- of ijsplekken. Het wordt minder koud dan de voorbije nachten met minima tussen -2 graad in de Ardennen en +4 graden in het westen van het land. De wind waait zwak, matig in het zuiden van het land, uit oost tot noordoost of uit veranderlijke richtingen.

Donderdag

Morgen donderdag start het grijs en nevelig met soms mist die lokaal kan aanvriezen. In de loop van de dag ontstaan er geleidelijk opklaringen. Maxima tussen 2 en 6 graden, afhankelijk van de opklaringen. De wind waait meestal zwak uit het oosten tot noordoosten.

Donderdagnacht wordt het licht bewolkt maar opnieuw kouder. Benoorden Samber en Maas duiken opnieuw lage wolkenvelden en aanvriezende mistbanken op. Minima tussen -1 en -7 graden met een zwakke veranderlijke wind.

Vrijdag

Vrijdag blijft het droog. Over de noordwestelijke landshelft hangen er veel lage wolken en is er eerst kans op (aanvriezende) mist. Elders verwachten we ook aanvriezende mistbanken maar in de loop van de dag breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden, bij een zwakke wind uit veranderlijke of zuidelijke richtingen.

Zaterdag

Zaterdag is er eerst kans op lokale (aanvriezende) mist. Overdag blijft het droog en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden. De wind waait overwegend zwak uit zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Zondag

Zondag blijft het vaak zwaarbewolkt. Eerst is het meestal droog. In het einde van de dag valt er regen in het westen. In de avond trekt de regenzone naar het centrum en het oosten. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden.

Maandag

Maandag verwachten we veel wolken met af en toe regen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden. Het wordt vrij winderig met een vrij krachtige tot lokaal krachtige zuidwestenwind.

Dinsdag

Dinsdag krijgen we perioden met regen of buien. Het waait nog flink. Overdag temperaturen rond 6 graden in het centrum.

Woensdag

Woensdag blijft het zacht maar winderig met enkele regenperioden. Maxima rond 6 graden in het centrum.