Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 02/10 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht wordt ons weer beïnvloed door een kern van hogedruk die zich verplaatst van het zuidwesten van de Britse Eilanden naar onze streken. Door de stijgende luchtdruk stabiliseert de zeelucht boven ons land, maar door een hoge luchtvochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer wordt mistvorming in de hand gewerkt.

Vannacht

Vannacht is het droog met eerst brede opklaringen, ondanks dat er nog enkele laatste wolkenvelden aanwezig zijn. Later zijn de omstandigheden ideaal voor de vorming van mist in vele streken. De minima schommelen over het algemeen tussen 5 en 9 graden, al kan het kwik nog enkele graden verder zakken in sommige Ardense valleien of op plaatsen in het noordwesten waar de opklaringen langer aanhouden. De zwakke westen- tot noordwestenwind krimpt naar het zuidwesten of wordt variabel.

Maandag

Maandagochtend start in vele streken mistig. Na het oplossen van dit soms hardnekkige ochtendgrijs, wordt het wisselend bewolkt met soms wat stapelwolken. Stilaan schuiven er ook ook hoge wolkenvelden het land binnen. We halen maxima van 13 graden in de Ardennen tot 17 of 18 graden in het westen bij een zwakke variabele wind.

In de nacht van maandag op dinsdag blijft het rustig met hoge wolkenvelden en plaatselijk kans op mistbanken. De wind waait meestal zwak uit het zuiden en de minima liggen overwegend tussen 2 graden in sommige Ardense valleien en 8 graden in Vlaanderen.

Dinsdag

Dinsdag is het aanvankelijk zonnig. In de loop van de dag wordt het licht- tot halfbewolkt met vooral hoge wolkenvelden. Het wordt wat zachter met maxima tussen 15 en 20 graden. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Woensdag

Woensdag is het vrij zonnig met soms wat hoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag verschijnen er meer wolken vanaf het noordwesten, gevolgd door wat lichte regen tijdens de avond en nacht (al blijft het in sommige streken simpelweg droog). Aan de voorzijde van deze storing wordt zachte lucht aangevoerd, waardoor het kwik kan oplopen tot 20 of 21 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig, en aan zee soms krachtig uit het zuidwesten.

Donderdag

Donderdag wordt een droge, zonnige najaarsdag met maxima tussen 14 en 19 graden. De wind waait meestal matig uit het westen tot zuidwesten.

Vrijdag

Ook vrijdag houdt het rustige en droge weertype aan. Zonnig perioden wisselen af met enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden bij een zwakke tot matige, en aan zee vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Zaterdag

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt. Hoewel het in de meeste streken droog lijkt te blijven, neemt de kans op enkele lokale buien of een beetje regen toe. De maxima blijven tussen 14 en 18 graden schommelen.

Zondag

Ook op zondag wordt het waarschijnlijk wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. De maxima liggen rond 18 graden in het centrum.

Cookies opgeslagen