Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 26/02 17.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een regenzone, verbonden aan een depressiekern boven Frankrijk, beïnvloedt tijdelijk nog ons weer. Volgende nacht en dinsdag bepaalt een hogedrukuitloper van het Azorenhoog gunstig het weerbeeld.

Vanavond

Vanavond verschijnen er opklaringen in de Kuststreek. Elders blijft het zwaarbewolkt met bij tussenpozen nog wat lichte regen of motregen, en over het zuiden eerder enkele lokale buien. Vannacht verwachten we brede opklaringen over het westen en het noordwesten. Elders en vooral dan ten zuiden van Samber en Maas is het vaak nog zwaarbewolkt met plaatselijk nog kans op wat lichte neerslag. Op de Ardense hoogten kunnen lage wolken het zicht belemmeren. De minima liggen tussen 1 graden in de streken met brede opklaringen (hoofdzakelijk het noordwesten en het westen) en meestal 3 à 4 graden elders. Aan zee schommelen de minima rond 5 graden. Er waait een matige noordnoordoostenwind. Aan de kust is de wind aanvankelijk nog vrij krachtig met vanavond pieken tot 60 à 65 km/u.

Dinsdag

Dinsdag blijft het droog. 's Ochtends zijn er brede opklaringen over het westen en het noordwesten. Deze opklaringen breiden zich stilaan uit naar het centrum en in de loop van de namiddag langzaamaan naar het zuiden van het land. We halen maxima van 5 graden in de Hoge Venen, 8 à 9 graden in het centrum tot 10 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait een meestal matige noordenwind die in Laag- en Midden-België stilaan draait naar het noordwesten.Dinsdagavond is het vaak licht- tot halfbewolkt. Dinsdagnacht verwachten we eveneens brede opklaringen, maar geleidelijk ook lokale lage wolkenvelden. Vooral in Hoog-België is er kans op aanvriezende mistbanken. De minima schommelen in de meeste streken rond het vriespunt. In de Ardennen kan het kwik plaatselijk zakken tot -3 graden. De wind is zwak uit veranderlijke en later eerder uit zuidwestelijke richtingen.

Woensdag

Woensdagochtend hangt er, na een koude nacht, lage bewolking met op sommige plaatsen ook enkele opklaringen. Vooral in de Ardennen is mist mogelijk. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich uit, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. Het blijft droog bij maxima van 8 graden in de Hoge Venen tot 11 graden in het centrum. Er staat een zwakke wind uit zuid tot zuidwest en in de Ardennen uit veranderlijke richtingen. In de loop van de dag wordt de wind matig in het westen van het land.

Donderdag

Donderdagochtend is het zwaarbewolkt ten noorden van Samber en Maas met wat regen over het noordwesten. Elders is het nog droog met opklaringen en in de Ardennen zelfs lichte vorst. In de loop van de dag breidt de zwakke regenzone zich uit naar het centrum van het land. De maxima schommelen rond 8 graden in de Hoge Ardennen en rond 12 of 13 graden in het uiterste westen bij een matige zuidenwind.

Vrijdag

Vrijdagochtend is het nog zwaarbewolkt ten zuiden van Samber en Maas met tijdelijk wat lichte regen. Elders zijn er opklaringen aanwezig en is het grotendeels droog. In de loop van de dag situeren de opklaringen zich over het zuiden, terwijl de bewolking toeneemt vanaf het westen. De maxima schommelen van 6 graden in de Hoge Ardennen tot 10 of 11 graden aan zee. De zuidenwind is eerst matig, maar wordt vrij krachtig over de westelijke landshelft. Aan zee wordt de wind krachtig.

Zaterdag

Zaterdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met tijdelijk regen. Het kwik stijgt naar zo'n 8 graden in het centrum van het land. De zuidenwind is matig tot soms vrij krachtig.

Zondag

Zondag sleept de regenzone nog steeds over de oostelijke landshelft. Het is er vaak bewolkt met lichte regen. Over de westelijke landshelft is het droger met stilaan zelfs opklaringen. De maxima komen uit op 8 of 9 graden in het centrum van het land bij een zwakke variabele wind.

Maandag

Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De kans op een lokale bui blijft mogelijk. De maxima wijzigen nauwelijks en liggen rond 9 graden in het centrum. De wind is zwak tot soms matig uit het westen.

Verwachtingen 14 dagen

Het lijkt meestal droog te blijven met soms opklaringen. De maxima in het centrum schommelen tussen 10 en 12 graden.

Cookies opgeslagen