Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 27/05 12.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen depressies boven de Noordzee en Scandinavië en een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan bevindt ons land zich, achter een koufront, in een zwakke rug van hogedruk. Dinsdag trekt een hoogtetrog over ons land, en bevinden we ons in onstabiele maritiem polaire lucht.

Maandag

Deze namiddag is het wisselend bewolkt, met vooral in de Ardennen nog kans op een bui. Op het eind van de namiddag verschijnen er vanuit het westen brede opklaringen. De maxima liggen tussen 14 of 15 graden in de Hoge Venen en 19 of 20 graden in het uiterste zuiden en in de Kempen. Er staat daarbij een zwakke tot matige wind uit het westen.

Vanavond

Vanavond is het droog en wisselen wolkenvelden af met opklaringen. 's Nachts kunnen er vooral aan zee buien voorkomen, elders is het overwegend droog en wisselend bewolkt. De minima liggen tussen 8 en 12 graden bij een zwak tot matige wind uit het westzuidwesten.

Dinsdag

Dinsdag wordt een erg wisselvallige dag met regelmatig (onweers)buien. Vanaf de middag wordt het aan de kust droger en worden de opklaringen breder. Deze opklaringen trekken in de namiddag geleidelijk landinwaarts. We halen 12 tot 17 graden bij een meestal matige wind die draait van het westen naar noordwesten. Plaatselijk zijn rukwinden tot 50 km/u mogelijk.

Dinsdagavond verdwijnen de laatste buien in het zuidoosten en verschijnen er brede opklaringen. 's Nachts is het helder of lichtbewolkt, maar op het eind van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen. Het blijft droog. De minima liggen tussen 4 en 7 graden bij een meestal zwakke wind uit noordoostelijke of veranderlijke richtingen.

Woensdag

Woensdag is het eerst zonnig met hoge wolken. Later verschijnen er veel stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar enkele lokale buitjes zijn toch niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 19 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit zuidoost tot zuid en wordt later op de meeste plaatsen zwak tot matig uit zuidwest.

Donderdag

Donderdag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met geregeld lichte regen of motregen. De maxima liggen rond 18 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Vrijdag

Vrijdag is er veel bewolking. In de loop van de dag komt de zon wat meer tevoorschijn. Op veel plaatsen blijft het droog, maar hier en daar kan wat lichte neerslag vallen. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Zaterdag

Zaterdag blijft het droog met zon en wolken. Het kwik klimt tot rond 23 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit zuidoostelijke richtingen.

Zondag

Zondag krijgen we veel zon, soms afgewisseld met velden van middelhoge en hoge bewolking. Het wordt warm met op veel plaatsen temperaturen die hoger dan 25 graden uitkomen. Het is niet uitgesloten dat er 's avonds een aantal (onweers)buien tot ontwikkeling komen.