Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 26/03 17.00 u.

Vanavond

Vanavond is het droog met opklaringen. In de loop van de nacht kunnen er lage wolken, nevel en mistbanken ontstaan. In de Ardennen is lokaal aanvriezende mist mogelijk. De minima liggen tussen -1 graad in Hoog-België en +4 graden aan zee. De wind waait zwak uit veranderlijke richting.

Woensdag

Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we morgen opklaringen. Later neemt de bewolking opnieuw toe, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 6 graden in Hoge Venen en 12 à 13 graden in Vlaanderen. De wind draait naar het noordwesten tot het noorden en wordt aan zee matig in de namiddag.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag blijft het rustig en droog met opklaringen. Maar er kunnen opnieuw lage wolken, nevel en (aanvriezende) mist tot ontwikkeling komen. De minima liggen tussen 0 graden, lokaal in de Ardennen, en 5 graden aan zee. De wind is zwak en veranderlijk.

Donderdag

Donderdagochtend is er opnieuw kans op lokale nevel of mistbanken. Daarna verschijnen er soms opklaringen, maar in de namiddag wordt het meestal bewolkt, behalve dan aan zee waar het zonniger is. We halen maxima van 9 tot 14 graden. Er staat een meestal zwakke noordoostenwind die later ruimt naar oost.

Vrijdag

Vrijdag blijft het droog en zijn er vooral voor de middag opklaringen mogelijk, na de middag verschijnen er veel lage wolkenvelden. Het wordt zo'n 14 graden. Waar de zon voldoende schijnt kan het 16 graden worden. Er staat een zwakke oostzuidoostenwind.

Zaterdag

Zaterdag is het droog en krijgen we enkele opklaringen maar vaak ook wolkenvelden. Het wordt zo'n 15 à 16 graden in het centrum van het land. Er staat een matige zuidwestenwind, ruimend naar noordwest tegen de avond. Zaterdagnacht neemt de kans op wat lichte regen toe bij doortocht van een zwak koufront vanaf de Noordzee.

Zondag

Zondag trekt een zwakke neerslagzone eerst nog over ons land vanaf het noordwesten. Eerst is het veelal betrokken met lokaal wat lichte regen. Na de middag komen we terecht achter het front en krijgen we brede opklaringen vanaf de Noordzee en wordt het droog. De maxima schommelen rond 9 of 10 graden in het centrum van het land. Er staat een matige noordoostenwind.

Maandag

Maandagochtend kan het op veel plaatsten licht vriezen. Overdag is het droog met brede opklaringen. De temperatuur stijgt niet hoger dan zo'n 10 à 11 graden in het centrum van het land.

Dinsdag

Dinsdag is het vaak bewolkt met kans op enkele buien bij zo'n 10 graden.