Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 30/07 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

De depressie die vrijdag vrij veel wind veroorzaakte over het westen trekt vannacht van de Noordzee naar Denemarken en daarna naar de Oostzee.

Zaterdag en zondag voert een lagedrukkern boven het zuiden van Noorwegen onstabiele zeelucht naar ons land. Dit veroorzaakt hoofdzakelijk in de loop van de namiddag en 's avonds buien, lokaal met onweer.

Vannacht

Vannacht blijft het wisselend bewolkt met nog enkele lokale buien. De breedste opklaringen zijn voorzien voor Belgisch Lotharingen. De minima liggen tussen 10 en 14 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 14 en 16 graden elders. Er waait een matige of aanvankelijk hier en daar nog een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind eerst nog krachtig met rukwinden rond 70 km/u, later wordt hij vrij krachtig uit west.

Zaterdag

Zaterdag verwachten we een afwisseling van wolken en opklaringen. In de voormiddag kunnen er een paar lokale buitjes vallen, maar op vele plaatsen blijft het droog. In de loop van de namiddag vallen er meer buien die vooral over het oosten plaatselijk een onweerachtig karakter kunnen krijgen. Aan zee wordt het in de namiddag droog en is het zonniger. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden in Hoog-België, en tussen 20 en 22 graden elders. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit west tot zuidwest met rukwinden tot rond 50 km/h, of wat meer tijdens een bui.


Zaterdagavond vallen er nog enkele plaatselijke buien, eventueel met enkele donderslagen. Over het westen is het dan overwegend droog met soms brede opklaringen. Zaterdagnacht blijft het droog met eerst brede opklaringen en later in meerdere streken lage wolken en nevel. In de Ardennen zijn enkele mistbanken mogelijk. De minima schommelen van 9 tot 15 graden. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Zondag

Zondagochtend verwachten we aan zee al snel buien, maar is het elders nog droog en deels bewolkt. In de loop van de dag verplaatsen deze buien, met plaatselijk onweer, zich landinwaarts. In het oosten vallen de meeste buien in de namiddag, terwijl het aan de kust en in het uiterste westen dan opnieuw droog wordt met opklaringen. Het is koel bij maxima van 17 tot 21 graden. De wind waait matig uit west tot zuidwest, later ruimend naar west tot noordwest.

Maandag

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, vooral dan over de zuidelijke landshelft. Een donderslag is niet uitgesloten. Over het noorden lijkt het meestal droog te blijven. De maxima klimmen niet hoger dan 19 graden bij een zwakke veranderlijke wind. Aan zee is de wind soms matig uit het noorden.

Dinsdag

Ook dinsdag verwachten we dat de meeste buien vallen over het zuiden terwijl er meer opklaringen voorkomen in het noorden met ook daar wel kans op een paar buien. De maxima liggen in het zuiden tussen 17 en 20 graden en in het noorden rond 21 graden. De wind is meestal zwak en veranderlijk.

Woensdag

Van woensdag tot vrijdag wordt het meestal zwaarbewolkt met geregeld buien en een vrij strakke zuidwestenwind. De maxima schommelen in vele streken rond 21 graden.

Donderdag

Van woensdag tot vrijdag wordt het meestal zwaarbewolkt met geregeld buien en een vrij strakke zuidwestenwind. De maxima schommelen in vele streken rond 21 graden.

Vrijdag

Van woensdag tot vrijdag wordt het meestal zwaarbewolkt met geregeld buien en een vrij strakke zuidwestenwind. De maxima schommelen in vele streken rond 21 graden.

Cookies opgeslagen