Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 30/09 09.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de voorzijde van een naderende Atlantische depressie sleept vandaag in een zuidwestelijke tot zuidelijke stroming een zwakke storing over ons land met hier en daar soms regen of een bui. Vannacht en donderdagochtend trekt een actief koufront, verbonden aan de depressie, van west naar oost over het land. In de loop van de donderdag nestelt de depressie zich in de buurt van het Kanaal en krijgen we meerdere dagen wisselvallig en fris weer met soms veel regen en veel wind.

Woensdag

Vandaag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en is het eerst nog regenachtig. maar geleidelijk verschijnen er wat meer opklaringen. Vooral in het zuidoosten van het land kunnen er dan nog enkele lokale buien vallen maar elders in het land is een buitje ook niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen en 19 graden in het centrum. De wind waait matig uit het zuiden.

Vanavond

Vanavond zijn er opklaringen maar vallen ook nog enkele lokale buitjes. Later vannacht trekt een vrij actieve regenzone vanaf de kust het land in. De regen bereikt het oosten pas donderdagochtend. De minima liggen tussen 9 en 15 graden bij een matige zuidelijke wind.

Donderdag

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met perioden van regen. Later wordt het wisselvallig met soms wat zon maar soms ook enkele buien, eventueel vergezeld met een donderslag in het westen. De maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. De wind waait meestal matig uit het zuiden en draait later naar het westzuidwesten.

Vrijdag

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt met regen en buien vanaf het zuiden. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit oost tot zuidoost. Naar de avond toe zou de wind afnemen.

Zaterdag

Zaterdag begint de dag met regen, later op de dag zou het droger worden. De maxima liggen tussen 8 en 14 graden bij een matige wind die van zuidwest naar zuidoost zou draaien.

Zondag

Zondag wordt het wisselvallig en mogelijk ook winderig met in de loop van de dag perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind waait matig of vrij krachtig uit zuid tot zuidwest.

Maandag

Maandag is het nog altijd wisselvallig en moeten we rekening houden met regen of buien. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. 

Dinsdag

Ook dinsdag zou het wisselvallige weer aanhouden met kans op regen of buien. Maxima van 10 tot 15 graden.

Cookies opgeslagen