Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 28/02 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukzone strekt zich uit van Engeland via de Noordzee naar Duitsland. Hierdoor stroomt er stabiele lucht uit het oosten over onze streken. Deze luchtmassa is in de onderste nog voldoende vochtig om vannacht en morgenochtend lokale lage wolken te vormen, vooral dan in het noorden van het land.

Vannacht

In het begin van de nacht is het helder tot lichtbewolkt. In de loop van de nacht verschijnen in Laag- en Midden-België lokale lage wolken of mistbanken. Langs de Nederlandse grens kunnen de lage wolken meer verspreid zijn. In de Ardennen en in Belgisch Lotharingen blijft het overwegend helder. De minima schommelen tussen 0 en +3 graden in Laag- en Midden-België en tussen 0 en -2 graden in Hoog-België (in sommige Ardense valleien kan het kwik dalen tot -4 graden). De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen.


Maandag

Maandagochtend verwachten we in Laag- en Midden-België plaatselijk ochtendgrijs met lage wolken, nevel of mistbanken, vooral dan langs de Nederlandse grens. Vrij snel echter wordt het overal zonnig, alhoewel het ochtendgrijs naar het noorden en het noordwesten toe in de voormiddag nog wat hardnekkiger kan zijn. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden bij een matige oostelijke tot noordoostelijke wind.


Maandagavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag wordt het helder tot lichtbewolkt. Enkele mistbanken kunnen zich plaatselijk vormen, vooral dan in het noordwesten van het land. De minima schommelen tussen -1 en +3 graden. De wind is overwegend zwak en in de Ardennen matig uit oost, ruimend naar zuidoost. In sommige Ardense valleien kans het kwik dalen tot -5 graden.

Dinsdag

Dinsdagochtend is het behoorlijk koud met in meerdere streken tijdelijk negatieve temperaturen. Overdag wordt het zonnig en zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 11 tot 16 graden. De zuidoostenwind is zwak tot matig. Aan de kust is een zeebries mogelijk in de namiddag.

Woensdag

Woensdag is het eerst zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe met kans op een lokale bui. Woensdagnacht gaat het regenen. We halen nog maxima van 12 tot 16 graden bij een zwakke wind uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Donderdag

Donderdag, na de doortocht van een regenzone, stroomt er gevoelig koudere polaire lucht naar onze streken. Het blijft onstabiel met regelmatig neerslag. De maxima schommelen tussen 5 en 10 graden. De wind wordt matig en draait naar het noorden tot het noordoosten.

Vrijdag

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt. Er is kans op een bui, maar het blijft overwegend droog. In de Ardennen kunnen er tijdens de eventuele buien wat sneeuwvlokjes vallen. De maxima klimmen niet hoger dan waarden tussen 1 en 6 graden bij een noordoostelijke wind.

Zaterdag

Zaterdagochtend is het koud met in vele streken vorst. Daarna blijft het overwegend droog en wisselend bewolkt. De maxima schommelen nog steeds tussen 1 en 6 graden.

Zondag

Ook zondagochtend is het koud en blijft het overdag meestal droog met opklaringen. De temperaturen veranderen maar weinig.

Cookies opgeslagen