Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 25/09 17.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukzone boven Centraal-Europa en en een opvullende depressie boven de Golf van Biskaje wordt met een zuidelijke tot zuidoostelijke stroming zeer zachte en aanvankelijk stabiele lucht naar ons land aangevoerd. Vannacht trekt een eerste hoogtetrog van zuid naar noord over het land, zondag overdag gevolgd door een tweede. Daarbij kunnen plaatselijk pittige buien tot ontwikkeling komen met kans op een donderslag. Op maandag trekt een Atlantisch koufront van west naar oost over het land waarna het in een westelijke tot zuidwestelijke stroming minder zacht wordt met vrijwel normale temperaturen.

Vanavond

Vanavond en vannacht wordt het wisselend tot tijdelijk zwaarbewolkt vanaf het zuiden en trekken er enkele buien vanuit Frankrijk over het land. In de avondperiode is een lokale donderslag niet uitgesloten. In de Ardennen koelt het af tussen 7 en 13 graden, elders tussen 11 en 16 graden. De wind waait zwak tot matig uit overwegend zuidoostelijke richtingen.

Zondag

Zondag is het, na het optrekken van eventuele mist of laaghangende bewolking in het zuiden van het land, eerst droog met opklaringen. In de loop van de namiddag verwachten we enkele buien vanaf het zuiden die vooral in het oosten van het land vergezeld kunnen zijn van onweer. Het wordt zeer zacht met maxima van 18 à 19 graden in Hoog-België tot lokaal 24 graden in Limburg en de regio Luik. De wind wordt matig uit het zuiden tot zuidwesten.Zondagavond is het nog wisselend bewolkt en kunnen er hier en daar nog enkele buien vallen. In de nacht van zondag op maandag wordt het dan op de meeste plaatsen droog met in het binnenland vorming van laaghangende bewolking. In Hoog-België kan die laaghangende bewolking lokaal het zicht beperken en is er ook kans op motregen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Maandag

Maandag trekt een regenzone van west naar oost over ons land, gevolgd door frissere oceanische lucht. Voor de storing uit klimmen de temperaturen nog tussen 16 en 20 graden. De wind wordt matig tot soms vrij krachtig uit eerst zuidelijke richtingen, na de storing draaiend naar west tot zuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 km/u, aan zee tot 70 km/u.

Dinsdag

Dinsdag krijgen we, onder impuls van een mobiele hogedrukwig, droog weer met opklaringen en wolkenvelden. In de nacht naar woensdag zou een nieuwe regenzone ons land intrekken vanaf het westen. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden bij een matige zuidwestelijke wind die krimpt naar het zuiden.

Woensdag

Woensdag wordt het onstabiel en wisselend tot soms zwaarbewolkt met oms wat regen of enkele buien. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Donderdag

Donderdag wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui. De maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. De wind waait overwegend matig uit zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag

Vrijdag zou een nieuwe storing het land intrekken vanaf het westen. De maxima liggen nog altijd tussen 12 en 16 graden bij stevige zuidwestelijke wind.

Zaterdag

Zaterdag blijft het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op regen. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden. De wind wordt overwegend matig uit zuid tot zuidwest.

Cookies opgeslagen