Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 14/06 12.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie dichtbij de Britse Eilanden stuurt onstabiele zeelucht uit het zuidwesten naar onze streken. Vanavond en vannacht versterken koude bovenluchten het onstabiele karakter van de luchtmassa.

Vrijdag

Deze namiddag wisselen enkele opklaringen en vrij veel wolkenvelden, waaruit soms nog een bui valt, elkaar af. Aan het einde van de dag neemt de kans op buien toe. Ze worden talrijker en intenser en kunnen zelfs gepaard gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 20 graden in het centrum van het land bij een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanavond

Vanavond en vannacht is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien. De buien zijn soms intens en onweerachtig. Zeer plaatselijk kunnen ze ook gepaard gaan met krachtige windstoten. De minima schommelen tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden in Vlaanderen. De matige wind uit zuid tot zuidwest ruimt naar westzuidwest tegen de ochtend en wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee.

Zaterdag

Zaterdagvoormiddag is het tijdelijk droger met opklaringen. In de namiddag ontwikkelen er zich opnieuw buien, vooral dan in het noordwesten van het land waar enkele donderslagen mogelijk zijn. De maxima variëren tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in het centrum van het land. De wind is vaak vrij krachtig en aan zee krachtig uit het zuidwesten met rukwinden rond 60 km/h (of iets meer tijdens een intensere bui).

In de nacht van zaterdag op zondag trekken er nog enkele buien voorbij en deze worden afgewisseld met opklaringen. De zuidwestenwind neemt af in kracht en wordt vaak matig. De minima dalen naar waarden tussen 9 graden in de Ardennen en 13 graden in Laag- en Midden-België.

Zondag

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Het blijft koel met maxima van 14 of 15 graden op het Ardense reliëf tot 18 graden in de Kempen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. Vooral in de Kuststreek en op de hoogste toppen zijn rukwinden mogelijk tot 50 km/h.

Maandag

Maandag is het vrij bewolkt met regelmatig buien of perioden van regen. Er is ook kans op onweer. We halen maxima van 16 of 17 graden in het zuidoosten en 20 of 21 graden in het westen. De wind waait meestal matig uit het zuiden en ruimt naar het zuidwesten.

Dinsdag

Dinsdag start vaak droog met opklaringen, maar al snel neemt de bewolking en kans op regen, buien en onweer toe vanaf het zuidwesten. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden. De wind wordt stilaan matig uit het zuidwesten en ruimt naar het noordwesten in het westen van het land.

Woensdag

Woensdag en donderdag lijken droger te verlopen met soms enkele opklaringen. We halen maxima rond 21 graden in het centrum.

Donderdag

Woensdag en donderdag lijken droger te verlopen met soms enkele opklaringen. We halen maxima rond 21 graden in het centrum.

Verwachtingen 14 dagen

Eind juni lijken de maxima te klimmen naar waarden rond 22 of 23 graden in het centrum. Een drogere periode lijkt ook te zijn aangebroken met bij momenten zonnig weer.

Cookies opgeslagen