Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 03/07 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht is de atmosfeer stabiel. Morgen en dinsdag zorgt een uitloper van het Azorenhoog richting West-Europa voor overwegend droog weer. Hierbij wordt er gematigde zeelucht uit het westen tot het noordwesten naar België aangevoerd.

Vannacht

In de loop van de avond verdwijnen de wolken grotendeels. Vannacht wordt het helder tot lichtbewolkt met minima van 5 graden in de Hoge Venen, 11 graden in het centrum tot 14 graden aan zee. Vanavond is de westen- tot noordwesten eerst nog matig. Vannacht krimpt de zwakke wind naar het zuidwesten en over het zuidoosten van het land wordt hij veranderlijk.

Maandag

Maandag is het eerst in de meeste streken zonnig. In de loop van de dag ontstaan er meer wolkenvelden, eerst over het westen en later ook elders. De kans op een lokale bui is klein. Aan de kust wordt het in de namiddag opnieuw overwegend zonnig. We halen maxima van 19 graden in de Hoge Venen tot lokaal 23 of 24 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen. De zwakke tot matige zuidwestenwind ruimt naar het westen tot het noordwesten.Maandagavond en -nacht is het helder tot lichtbewolkt. De minima dalen naar waarden tussen 6 graden in de Hoge Venen, 11 graden in het centrum en 14 graden aan de kust. De zwakke noordwestelijke wind wordt stilaan veranderlijk.

Dinsdag

Dinsdag krijgen we eerst brede opklaringen. In de loop van de dag ontstaan er opnieuw meer wolken met eventueel hier en daar een buitje. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden bij een zwakke of in de loop van de dag soms een matige wind uit west tot noordwest.

Woensdag

Ook woensdag ontwikkelen er zich in de loop van dag vrij veel wolken, maar de kans op buien blijft beperkt. De maxima veranderen weinig met waarden tussen 17 en 22 graden. Er waait een zwakke tot soms matige wind uit west tot noordwest.

Donderdag

Donderdag verwachten we vanaf de Britse Eilanden en de Noordzee opnieuw veel wolkenvelden met soms wat lichte regen of enkele buien. De maxima schommelen nog steeds tussen 17 en 22 graden bij een matige noorden- tot noordwestenwind.

Vrijdag

Vrijdag blijft het, afgezien van een lokale bui, droog met nog vrij veel wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 18 en 23 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Zaterdag

Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af. De kans op een bui is klein. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden. De matige wind draait naar het noorden tot het noordwesten.

Zondag

Zondag is het rustig met vrij veel wolken en soms enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 20 en 25 graden.

Cookies opgeslagen