Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 16/07 12.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog strekt zich uit naar onze streken en zorgt voor droog weer. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag neemt een depressie ten noorden van de Britse Eilanden over, met enkele buien die donderdag bij het aanbreken van de dag reeds het westen van het land kunnen bereiken.

Dinsdag

Deze namiddag krijgen de opklaringen geleidelijk de overhand. In het centrum en in sommige streken nabij de Nederlandse grens houden de wolkenvelden langer stand. Het blijft overal droog. Maxima van 17 tot 23 graden bij een meestal zwakke wind uit noordwest.

Vanavond

Dinsdagavond zijn er hier en daar, zeker in het westen en het zuiden van het land, reeds brede opklaringen. Elders is het dan nog gedeeltelijk bewolkt tot zwaarbewolkt. 's Nachts wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt. Plaatselijk en vooral in de noordoostelijke hoek van het land kunnen de lage wolken echter stand houden en mogelijk zelfs het zicht beperken op het reliëf. In het westen is er daarentegen naar de ochtend toe kans op vorming van enkele mistbanken. De minima liggen tussen 8 en 12 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Woensdag

Woensdag is het eerst op de meeste plaatsen zonnig. Enkel in het noordoosten kunnen er nog wat lage wolken hangen. In de loop van de dag is het droog met zonnige perioden en enkele stapelwolken, die zich vooral in het binnenland kunnen ontwikkelen. Later verschijnen er hoge wolken in het westen van het land. Maxima van 20 tot 25 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Tijdens de nacht van woensdag breiden de hoge wolken zich vanuit het westen uit over het hele land. Op het einde van de nacht kunnen er in het westen reeds enkele buien vallen. Minima van 11 tot 16 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later zwak tot soms matig uit zuid tot zuidwest.

Donderdag

Donderdag trekken een hoogtevore en de restanten van een Atlantische storing over onze streken. Het wordt dus gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met wat regen of een plaatselijke bui. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan zee en 25 of 26 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. De wind waait zwak tot meestal matig, eerst uit zuid tot zuidwest, later ruimend naar west tot zuidwest.

Vrijdag

Vrijdag wordt het onder de invloed van een mobiele wig meestal droog. Zonnige perioden wisselen af met wolkenvelden. Maxima van 20 tot 25 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Zaterdag

Zaterdag wordt warmere lucht naar onze streken opgestuwd die op de doortocht van een hoogtevore tijdelijk onstabieler wordt. 's Ochtends zou het nog droog moeten zijn onder een gesluierde zon. In de loop van de dag komt er af en toe meer bewolking waaruit plaatselijk buien kunnen vallen (mogelijk met een donderslag). Maxima van 23 tot 28 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest, later ruimend naar west.

Zondag

Zondag zorgt een volgende hogedrukrug voor overwegend droog weer met zonnige perioden en af en toe meer wolkenvelden. Maxima van 22 tot 27 graden.

Maandag

Ook maandag houdt het hogedrukgebied stand en bevinden we ons nog in vrij warme lucht. Het is zonnig en droog met maxima van 25 tot 30 graden.