Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 27/09 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht trekt een inactief koufront, verbonden aan het lagedrukgebied Agnes, snel van west naar oost. Donderdag, aan de achterzijde van de zwakke frontale storing stroomt er maritieme lucht vanaf het zuidwesten binnen met vrij veel bewolking, maar droog weer. Vrijdag trekt een volgende neerslagzone, verbonden aan een depressie, die door de straalstroom uitdiept, over ons land. Daarna ontwikkelt er zich een hogedrukgebied over onze regio, waardoor de luchtmassa stabiliseert.

Vannacht

Vannacht is het eerst nog zwaarbewolkt, maar overwegend droog en tijdens het tweede deel van de nacht komen er brede opklaringen vanuit het westen. Op het einde van de nacht kunnen er lokaal weer wolkenvelden of enkele mistbanken ontstaan. De minima zijn zacht en schommelen tussen 10 en 14 graden in de Ardennen en 14 tot 18 graden elders. De wind is over het algemeen matig uit het zuiden, draaiend naar het zuidwesten en wordt zwak in het zuidoosten van het land. Aan de kust waait de wind matig, vannacht tijdelijk vrij krachtig.

Donderdag

Donderdagochtend is het wisselend bewolkt met hier en daar lage bewolking. In de namiddag komen er tijdelijk bredere opklaringen met af en toe zon. Het blijft overwegend droog. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 21 graden in het centrum. De wind is over het algemeen matig uit het zuidwesten en zwakt af tijdens de avond.Donderdagavond is het eerst nog wisslend bewolkt, maar vannacht neemt de bewolking toe. Tegen het einde van de nacht kan er wat lichte regen vallen, vooral over het noordwesten van het land. De minima zijn nog steeds vrij hoog en schommelen tussen 12 of 13 graden in de Hoge Ardennen en 17 graden aan zee. Er staat een zwakke zuid-zuidwestenwind, ruimend naar het zuiden en toenemend naar matig.

Vrijdag

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden bij een matige zuidwestenwind, die in het westen van het land naar het noordwesten draait.

Zaterdag

Zaterdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, vrij zonnig met soms veel hoge wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 19 of 20 graden elders. De wind waait zwak, meestal uit het zuidwesten.

Zondag

Zondag is het eerst zonnig maar later nadert een neerslagzone vanuit het westen met hoge en middelhoge bewolking die steeds dikker wordt. De neerslagkansen blijven echter klein. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het tot de avond zonnig. De maxima zijn vrij hoog met waarden van 22 of 23 graden op veel plaatsen. De zuidwestenwind wordt matig.

Maandag

Maandag wordt het vaak zwaarbewolkt, al zijn er nog nog steeds brede opklaringen in het zuiden van het land. In het uiterste westen kan er in de loop van de dag een spatje regen vallen. Het kwik klimt naar 19 graden aan zee en in de Hoge Venen en naar 21 of 22 graden elders en tot 23 graden in het zuiden.

Dinsdag

Dinsdagochtend trekt er een regenzone vanaf de kust naar het zuidoosten, waarna het opklaart vanuit dezelfde hoek. Het is enkele graden frisser met maxima nog rond 18 graden in het centrum.

Woensdag

Woensdag wordt het droog met een afwisseling van zon en stapelwolken. Het kwik haalt maximaal 17 of 18 graden.

Verwachtingen 14 dagen

Af en toe wat neerslag maar ook vaak droog. Het kwik schommelt vaak rond 17 à 18 graden maar lijkt op het einde van de termijn opnieuw iets hoger uit te komen.

Cookies opgeslagen