Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 01/12 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied boven de oceaan en een lagedrukkern boven het oosten van Frankrijk die richting Middellandse trekt, wordt er vannacht met een noordelijke stroming nog tijdelijk onstabiele maritiem polaire lucht over ons land aangevoerd. In die stroming trekt een storing over het zuidoosten van het land verder zuidwaarts. Tegen woensdag komen we terecht in een zadelgebied alvorens woensdagavond een Atlantische storing vanaf het westen over het land trekt.

Vannacht

Vannacht vallen er eerst nog enkele lokale buien, ten zuiden van Samber en Maas regent het eerst nog. In het tweede deel van de nacht wordt het droger
maar blijft het zwaarbewolkt. Het wordt opnieuw nevelig of mistig, in de Hoge Ardennen kan de mist lokaal aanvriezen. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Ardennen en 5 graden aan zee. De matige noordelijke wind wordt in de loop van de nacht zwak..

Woensdag

Woensdag wordt het rustig en blijft het overwegend zwaarbewolkt en grijs. Op wat lokale lichte regen of motregen na blijft het droog. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Ardennen en 8 graden aan zee. De wind is zwak en veranderlijk. Tegen de avond wordt de wind aan zee matig uit zuidwest.In de nacht van woensdag op donderdag trekt een storing vanaf de kust het land
in en wordt het zwaarbewolkt met wat lichte regen of motregen. In de Ardennen is er opnieuw kans op mist. De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 4 à 5 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig uit zuidelijke richtingen.

Donderdag

Donderdag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met eerst sporadisch lichte regen, maar vooral na de middag intensere regen. De neerslag bereikt Hoog-België in de loop van de namiddag en valt er onder de vorm van (smeltende) sneeuw. Het wordt zo'n 6 graden in het centrum van het land, rond het vriespunt op de hoogste toppen van de Ardennen. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind.

Vrijdag

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt met perioden van regen en in het westen ook enkele felle buien, in de Hoge Ardennen valt er (smeltende) sneeuw. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog met mogelijk mooie opklaringen.  De maxima liggen tussen 3 graden in Hoge Ardennen en 7 graden in de Kempen. De wind uit zuid tot zuidwest waait eerst vrij krachtig tot lokaal zelfs tijdelijk krachtig met rukwinden tot 70 à 80 km/u. In de loop van de dag neemt de wind in kracht en wordt hij matig.

Zaterdag

Zaterdag blijft het, na een koude ochtend met lokale vorst, droog met vrij veel bewolking in de Ardennen en een afwisseling van bewolkte en zonnige perioden elders in het land. De maxima liggen tussen 1 graad in Hoog-België en 4 à 5 graden in Vlaanderen bij een matige zuidelijke tot zuidoostelijke wind.

Zondag

Zondag is het vaak zwaarbewolkt en kan er hier en daar wat neerslag vallen. In de Ardennen is dat sneeuw maar ook in Vlaanderen kan de neerslag eventueel winters zijn. De maxima liggen 0 en 6 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidoost tot oost..  

Maandag

Maandag wordt het zwaarbewolkt of zelfs betrokken met mogelijk lokale neerslag. In de Ardennen valt de eventuele neerslag als sneeuw maar ook in Vlaanderen kan het ook tijdelijk sneeuwen. De maxima liggen rond 4 graden in het centrum en 0 graden in Hoog-België.

Dinsdag

Dinsdag is het altijd vrij koud en houdt de kans op winterse neerslag aan. De maxima liggen tussen 0 en 5 graden. 

Cookies opgeslagen