Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 01/12 22.00 u.

Weerbeeld

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt tot betrokken met eerst nog enkele buien, in het tweede deel van de nacht blijft het droog. Het kwik daalt tot rond 5 graden. De wind waait vrij krachtig uit het noorden, ruimt naar het oostnoordoosten en wordt tegen de ochtend zwak.

Morgen zijn er 's ochtends nog enkele korte opklaringen, al snel wordt het betrokken maar het blijft droog tot de avond. De maxima liggen rond 8 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richting, na de middag uit het zuidzuidwesten.

De golfhoogte langs de kust neemt af van 180 cm vanavond naar 60 cm morgennamiddag. De temperatuur van het strandwater bedraagt 10 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen