Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 14/07 22.00 u.

Weerbeeld

Vanavond is het zwaarbewolkt maar droog. Vannacht wordt het betrokken gevolgd door wat lichte regen. De minima schommelen rond 14 of 15 graden. De wind waait zwak uit noordnoordwest, later uit veranderlijke richting.

Morgen hangt er eerst veel bewolking met wat lichte regen. In de namiddag wordt het droog en verbreden de opklaringen. De maxima liggen rond 18 graden. De zwakke noordnoordwestenwind wordt in de namiddag matig en krimpt naar west.

De golfhoogte langs de kust schommelt vannacht tussen 20 en 30 cm en neemt morgennamiddag toe naar 40 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 19 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen