Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 26/11 12.00 u.

Weerbeeld

Deze namiddag hangt er veel hoge en middelhoge bewolking waar de zon wat moeilijker doorheen kan schijnen. De maxima liggen rond 10 of 11 graden. Er waait een matige zuidenwind.

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt tot betrokken en kan er al wat lokaal gedruppel vallen. Tegen de ochtend volgt er aanhoudende, lichte neerslag vanaf het westen. De minima liggen rond 7 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidenwind. Er zijn rukwinden tot 50 km/u.

De golfhoogte langs de kust ligt tussen 40 en 60 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 11 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen