Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 28/09 17.00 u.

Weerbeeld

Vannacht blijftt het wisselend tot zwaarbewolkt en tegen de ochtend zwaarbewolkt tot betrokken met lichte regen. De minima liggen rond 17 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Morgen is het eerst betrokken met lichte regen, na de middag wordt het droog met wisselende bewolking. Maxima rond 19 à 20 graden en dit bij een matige en tijdelijk vrij krachtige zuidwestenwind die na de middag ruimt naar het noordwesten.

De golfhoogte langs de kust schommelt vannacht rond 40 cm en neemt morgen tijdelijk toe tot 80 cm. De temperatuur van het strandwater bedraagt 18 graden.Meer uitleg bij de grafieken

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen