Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 07/07 09.00 u.

Weerbeeld

Vandaag is het eerst zwaarbewolkt maar het blijft, na de lichte regen deze morgen, droog, In de loop van de namiddag klaart het geleidelijk aan volledig op. De maxima schommelen rond 18 graden. De wind waait vrij krachtig uit noordnoordwest, neemt in de loop van de namiddag af naar matig en ruimt naar noord.

Volgende nacht wordt het licht bewolkt tot helder bij minima rond 13 graden. De matige noordenwind wordt geleidelijk zwak en krimpt tegen de ochtend naar het noordnoordwesten.

De golfhoogte langs de kust neemt toe van 1 m naar 1.4 m en neemt vannacht af naar 80 cm. De temperatuur van het strandwater bedraagt 20 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen