Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 29/09 12.00 u.

Weerbeeld

Deze namiddag wordt het droog vanaf het westen en komen er geleidelijk meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidzuidwesten, ruimt naar het zuidwesten en neemt toe tot matig.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minima liggen rond 13 graden. De wind waait matig uit zuidwesten tot westzuidwesten en krimpt naar het zuidzuidwesten.

De golfhoogte langs de kust schommelt tussen 40 en 60 cm. De temperatuur van het strandwater bedraagt 16 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen