Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 23/09 06.00 u.

Weerbeeld

Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In de loop van de namiddag schuift er tijdelijk meer bewolking binnen en naar de avond is er kans op enkele druppels. De maxima schommelen rond 18 of 19 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het westen.

Vanavond en vannacht is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt maar blijft het meestal droog. De minima liggen rond 16 graden. De wind waait meestal matig uit west, draaiend naar westzuidwest.

De golfhoogte langs de kust schommelt rond 80 cm vanochtend en neemt namiddag toe tot 110 cm. De temperatuur van het strandwater bedraagt 19 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen