Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 17/08 17.00 u.

Weerbeeld

Vanavond is het tijdelijk droog, maar vannacht wordt het opnieuw betrokken en begint het te regenen. De minima liggen rond 15 graden. De wind waait vrij krachtig uit het westzuidwesten, neemt af tot matig en krimpt naar het zuidzuidwesten.

Morgen is het 's ochtends nog betrokken met perioden van regen. Daarna wisselen opklaringen en buien elkaar af. In de loop van de namiddag wordt het zonnig. De maxima liggen rond 19 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidzuidwesten, ruimt naar het westzuidwesten en neemt toe tot matig à vrij krachtig.

De golfhoogte langs de kust ligt rond 80 cm en daalt tijdelijk naar 30 cm. De temperatuur van het strandwater ligt rond 18 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.