Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 23/01 17.00 u.

Weerbeeld

Vanavond en vannacht komen er geleidelijk opklaringen en vormt er zich mist, die plaatselijk kan aanvriezen. Het kwik daalt tot rond 1 graad. De wind waait zwak uit de zuidoostelijke sector.

Morgen start met mist die 's ochtends kan aanvriezen en die in de loop van de voormiddag optrekt. Na de middag zijn er zonnige perioden, maar tegen de avond komt er al weer mist en lage bewolking opzetten. De maxima liggen rond 4 à 5 graden. De wind waait zwak uit zuidoost, krimpend naar oost.

De golfhoogte langs de kust neemt af van 35 cm naar 15 cm morgennamiddag. De temperatuur van het strandwater bedraagt 6 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen