Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 21/07 06.00 u.

Weerbeeld

Deze ochtend is er nog kans op een bui. Nadien wordt het wisselend bewolkt en droog. In de loop van de namiddag neemt de kans op een bui opnieuw toe. De maxima liggen rond 22 graden. De zwakke tot matige westenwind ruimt naar westnoordwest en neemt toe tot matig.

Vanavond en vannacht, licht bewolkt en droog. Minima rond 16 graden. De wind is meestal zwak veranderlijk.

De golfhoogte langs de kust schommelt rond 30 à 40 cm. De temperatuur van het strandwater bedraagt ongeveer 20 graden.Meer uitleg bij de grafieken

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen