Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 28/03 17.00 u.

Weerbeeld

Vanavond en aan het begin van de nacht hangt er nog steeds veel bewolking met lichte regen. Later wordt het meestal droog met kans op een opklaring. De minima schommelen rond 7 graden bij een matige wind uit zuid ruimend naar zuidzuidwest.

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral rond de middag wat motregen of lichte regen. 's Nachts gaat het opnieuw regenen. De maxima schommelen rond 16 graden bij een matige zuidenwind.

De golfhoogte langs de kust schommelt vanochtend rond 60 cm en neemt geleidelijk af naar 30 cm vannacht. De temperatuur van het strandwater bedraagt 9 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen