Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 22/06 17.00 u.

Weerbeeld

Vanavond en vannacht is het meestal zwaarbewolkt maar afgezien van een lokaal spatje regen blijft het overwegend droog. Minima rond 13 graden. Er waait een vrij krachtige later matige noordnoordoostenwind.

Morgen hangt er nog steeds veel bewolking maar blijft het droog. Na de middag kunnen er enkele korte opklaringen ontwikkelen. De maxima schommelen rond 16 graden en het zicht is goed. Er waait een matige noordnoordoostenwind.

De golfhoogte langs de kust daalt van 125 cm vanavond naar 60cm morgennamiddag. De temperatuur van het strandwater bedraagt 19 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen