Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 03/07 22.00 u.

Weerbeeld

Vanavond en vannacht wordt het licht bewolkt tot helder, tijdelijk zijn er wat meer wolkenvelden mogelijk. De minima liggen rond 14 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit west, krimpt naar westzuidwest tot zuidwest en neemt af naar zwak tot matig.

Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af maar geleidelijk verdwijnt alle bewolking en wordt het zonnig. De maxima schommelen rond 19 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten, krimpt naar het westnoordwesten en neemt toe naar matig.

De golfhoogte langs de kust daalt van 90 cm deze avond naar 30 cm morgenmiddag en neemt nadien terug toe naar 60 tot 70 cm 's avonds. De temperatuur van het strandwater ligt rond 20 graden.

Legende

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen