Weer

Zee- en kustweerbericht

Laatste update : 21/02 06.00 u.

Weerbeeld

Vandaag verwachten we veel wolken. In de voormiddag kan er wat lichte neerslag vallen, maar blijft het nog meestal droog. In de namiddag gaat het regenen. De maxima schommelen rond 10 graden. De zuidzuidwestenwind is eerst matig en later overdag vrij krachtig met pieken van 50 à 60 km/u.

Vanavond regent het eerst, later wordt het stilaan droger. Vannacht blijft het zwaarbewolkt, maar is het vaak droog met enkel kans op wat gedruppel. De temperaturen blijven rond 10 graden schommelen. 's Avonds is de wind vrij krachtig of mogelijk tijdelijk krachtig uit zuidzuidwest met rukwinden tot 60 km/u. 's Nachts waait er een matige wind die naar het zuidwesten ruimt.

De golfhoogte langs de kust neemt toe van 60 cm vanochtend naar 100 cm vanavond. Vannacht daalt de golfhoogte geleidelijk opnieuw naar 60 cm. De temperatuur van het strandwater bedraagt 9 graden.Meer uitleg bij de grafieken

Datum: lokale tijd.
Richting (Sector): in streken (16 sectoren van 22.5 graden. Bijvoorbeeld: NW = wind uit het noordwesten.)
Kracht/Pieken (Bft): in Beaufort (De schaal van Beaufort wordt gebruikt om windsnelheid aan te duiden. Bijvoorbeeld: 7 Beaufort = harde wind.)
Golfhoogte (standaarddeviatie) (cm): De significante golfhoogte is de gemiddelde hoogte van de top-33% (H33%) van alle waargenomen golven in een zeker tijdsinterval. We gebruiken de Hs-waarde in de maritieme meteorologie omdat het onmogelijk is elke golf afzonderlijk te voorspellen. Het komt vrij goed overeen met de door zeelui geschatte waarde. Worden er b.v. 210 golven gemeten dan wordt het gemiddelde berekend van de hoogste 70 golven. Naast de verwachte golfhoogte staat tussen haakjes de standaarddeviatie (σ), die een maat is voor de betrouwbaarheid van de verwachte Hs. Het wil zeggen dat 85% van de golven kleiner zal zijn dan de verwachte (Hs+σ) cm. Staat er b.v. 60(30), dan wordt een significante golfhoogte verwacht van 60 cm en zal 85% van de golven kleiner zijn dan 60+30=90 cm. Het theoretische maximum van een individuele golf is twee keer de Hs.

Cookies opgeslagen