Verwachtingen - weerbericht

15°

16°

2-3 Bft

17°

16°

19°

Samengevat weerbericht

Vannacht wordt er vrij veel lage bewolking gevormd, die vooral in de Ardennen het zicht kan beperken. In Vlaanderen wordt het nevelig met lokale mistbanken. Minima rond 9 graden in het centrum.

Morgen begint dus grijs met lage wolken en nevel. Geleidelijk verschijnen er opklaringen, maar er blijft veel bewolking aanwezig. Maxima rond 16 of 17 graden.

Zaterdag krijgen we veel hoge bewolking en daaronder wolkenvelden die vanaf de kust over het land trekken. Maxima rond 16 graden.

Zondag wordt het zonnig met hoge wolkenvelden. Maxima rond 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vannacht zijn er eerst brede opklaringen, maar later kan er op veel plaatsen lage bewolking ontstaan, die vooral in Hoog-België voor slechte zichtbaarheden kan zorgen. Elders kan het nevelig worden met lokale mistbanken.
De minima liggen rond 6 graden in de Hoge Venen, rond 9 graden in het centrum en rond 11 graden aan zee. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit noordoostelijke richtingen.

Morgenochtend is het grijs en nevelig. Vooral in de Ardennen is er ook kans op mist. Geleidelijk ontstaan er opklaringen, die in de loop van de dag wat breder worden, maar op veel plaatsen blijft de bewolking waarschijnlijk overheersen.
De temperatuur klimt tot 14 graden in de Hoge Venen, tot 15 graden aan zee en tot 16 of 17 graden in het centrum. In de Gaume kan het kwik nog 19 graden bereiken. De wind waait meestal zwak en soms matig uit noordoost, krimpend naar noord.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag verschijnen er eerst brede opklaringen. Later schuift er hoge bewolking over het land vanaf het westen. in het tweede deel van de nacht kan er op verscheidene plaatsen mist ontstaan. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan zee. De wind waait zwak uit noord tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt bepaald door een hogedrukgordel die zich uitstrekt van de Azoren tot de Oostzee, via de Britse Eilanden en onze regio. In de onderste luchtlagen bevindt er zich vochtige lucht, waardoor toch lage bewolking, nevel en mist kunnen ontstaan.

Tijdens het weekend lijkt deze hogedrukzone te gaan afbrokkelen, maar boven de Atlantische Oceaan is reeds een nieuwe anticycloon in de maak, die vanaf begin volgende week een hoofdrol zal gaan opeisen op onze weerkaarten.


update van donderdag 22:01