Verwachtingen - weerbericht

19°

20°

3-4 Bft

22°

19°

21°

Samengevat weerbericht

Vannacht veel wolken vanaf het westen en kans op motregen bij minima van 9 tot 16 graden.

Maandag en dinsdag vaak bewolkt met kleine kans op wat lichte regen of motregen. Meer opklaringen in de loop van de namiddag. Maxima tot 22 of 23 graden.

Woensdag warm en zonnig met maxima tot 29 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vannacht wordt het zwaarbewolkt vanaf het westen en kan er plaatselijk wat motregen vallen. We krijgen minima van 9 graden in de Hoge Venen tot 16 graden over het westen. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Maandag verwachten we eerst veel wolken waaruit af en toe wat lichte regen of motregen valt. In de loop van de namiddag verschijnen er opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De zuidwestenwind is matig en aan zee soms nog vrij krachtig.

Maandagnacht worden de opklaringen eerst breder, maar in de tweede deel van de nacht krijgen we lage wolken vanaf het westen. Het blijft droog bij minima van 10 tot 15 graden. De westen- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een uitloper van het Azorenhoog die zich via Frankrijk uitstrekt naar het oosten van Europa en een depressie nabij IJsland wordt vrij zachte en soms licht gestoorde of licht onstabiele zeelucht naar onze streken aangevoerd.


update van zondag 22:01