Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vanavond eerst nog brede opklaringen, maar later meer bewolking en regen vanaf de kust. Minima tussen 6 en 9 graden.

Morgen wisselvallig met enkele buien of wat lichte regen. Maxima tot 9 graden.

Zaterdag hetzelfde weerbeeld, maar kouder. Winterse buien in de Ardennen en mogelijk korrelhagel elders. Maxima tot 6 graden.

Ook de dagen erna vaak wisselvallig en koud.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vanavond sleept de regenzone nog over het zuidoosten van het land, waarna ze verder richting Duitsland trekt. Het wordt tijdelijk droog met brede opklaringen. Vanuit het westen neemt de bewolking opnieuw snel toe met een nieuwe regenzone die de kust bereikt rond middernacht. De minima dalen tot tussen 6 en 9 graden. Er staat een overwegend matige wind uit zuidwest tot zuidzuidwest. In het noorden neemt de windkracht af tot zwak uit veranderlijke richting. In het zuiden wordt de wind echter opnieuw vrij krachtig met mogelijk rukwinden tot 70 à 80 km/u.


Vrijdag begint op de meeste plaatsen nog zwaarbewolkt met perioden van soms matige regen. Vanaf het westen wordt het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In het zuidoosten blijft het regenen tot in de namiddag. De temperaturen stijgen tot tussen 8 en 11 graden. De wind waait nog vrij krachtig uit zuidwest in het zuidoosten van het land. Later wordt de wind, net als in de rest van het land, zwak tot matig uit west of uit variabele richting.


Vrijdagavond is het nog wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen. Vooral in het noordwesten kan nog een lokale bui vallen. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het vanaf de kust droger met opklaringen. Lokaal kan wat nevel of mist gevormd worden in het westen en het centrum van het land. We verwachten minima van 2 tot 5 graden bij een zwakke zuidwestenwind, ruimend naar west. Aan de kust wordt de wind na middernacht matig uit west.

Algemene luchtgesteldheid

Een golvende storing, gekoppeld aan een complexe depressie die zich uitstrekt van Ierland tot Noorwegen, sleept over het oosten van ons land. Aan de achterzijde bevinden we ons in koelere, maritieme lucht.

In de loop van de nacht bereikt een nieuwe, actieve golf van deze storing onze regio vanaf het zuidwesten. Morgen trekt deze regenzone verder oostwaarts en wordt licht onstabiele lucht aangevoerd waarin mogelijk enkele buien kunnen ontstaan.


update van vandaag 17:01