Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

Samengevat weerbericht

Vandaag opnieuw zonnig bij maxima van 5 tot 8 graden. Een schrale oosten- tot noordoostenwind.

Volgende nacht stilaan meer wolken vanaf de Nederlandse grens bij minima van -3 tot +1 graad. Op het einde van de nacht enkele graden zachter in Vlaanderen.

Volgende week vaak droog, maar soms toch ook wat (winterse) neerslag. Maxima in het centrum rond 6 of 7 graden en minima nabij het vriespunt. Nog steeds een koude oostelijke wind.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Ook vandaag is het zonnig. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Ardennen en 7 of 8 graden in Vlaanderen. Er waait een matige, schrale oosten- tot noordoostenwind die het koudegevoel versterkt.


Vanavond is het nog helder. In de loop van volgende nacht komt er stilaan meer bewolking opzetten vanuit het noordoosten maar blijft het nog droog. De minima, die in het begin van de nacht genoteerd worden, liggen tussen -3 graden in de Ardennen en +1 graad over het noorden. In de loop van de nacht wordt het enkele graden zachter, vooral dan over het noordelijk deel van het land. Er waait een matige noordoostenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukkern boven Scandinaviƫ voert stabiele en vrij koude lucht uit het oosten tot het zuidoosten naar onze streken.


update van vandaag 09:01