Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vannacht droog met opklaringen en vooral in het westen vorming van nevel, mist of lage bewolking. Minima van 10 tot 15 graden.

Zaterdag droog, zonnig en warm met maxima tot 30 graden.

Vanaf zaterdagnacht opnieuw toenemende kans op buien en onweer, en dit voor enkele dagen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vannacht wordt het droog met brede opklaringen. Aan de kust is het al bewolkt met nevel en mist die verder landinwaarts zal trekken. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke of noordoostelijke tot oostelijke richtingen.


Zaterdag trekt het lokale ochtendgrijs vlug op en wordt het zonnig met hoge sluierbewolking. In de namiddag ontwikkelen er zich stapelwolken maar het blijft wellicht overal droog. Het wordt warm, met maxima tussen 23 of 24 graden in de Ardennen en 29 graden in de Kempen bij een matige wind uit oost tot zuidoost. Aan de kust wordt het zo'n 25 graden, maar daar draait de wind in de namiddag naar noordoostelijke richtingen waardoor het afkoelt.Zaterdagavond en in de nacht naar zondag wordt het wisselend bewolkt met plaatselijk kans op een (onweerachtige) bui maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De minima schommelen van 13 graden in de Ardennen tot 18 graden in de grote steden. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een groot deel van Europa bevindt zich in een barometrisch moeras waarin zich warme en vochtige lucht bevindt. Vannacht stabiliseert de atmosfeer zich en kan het vocht in de onderste luchtlagen aanleiding geven tot mistbanken of laaghangende bewolking. Zaterdag krijgen we, onder impuls van een lagedrukzone die van het Iberisch Schiereiland naar het westen van Frankrijk beweegt, een aanvoer van drogere en nog warmere lucht naar ons land. In de loop van zaterdagnacht neemt de onstabiliteit opnieuw toe vanuit Frankrijk.


update van vrijdag 22:01