Verwachtingen - weerbericht

26°

30°

1-2 Bft

31°

27°

28°

Samengevat weerbericht

Vanmiddag warm (26 tot 31 graden) met zon en enkele wolkenvelden. Meestal droog. Echter kans op enkele plaatselijke buien in het westen. Zwakke wind.

Vanavond en vannacht opnieuw droog met opklaringen en wolkenvelden. Minima tussen 11 en 17 graden. Matige wind uit west tot noordwest.

Dinsdag zijn er eerst brede opklaringen, later worden er stapelwolken gevormd met kans op enkele (onweerachtige) buien in het oosten. Iets minder warm met maxima tussen 21 en 27 graden. Matige westenwind.

Woensdag en donderdag droog en zonnig. Maxima tussen 22 en 28 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmiddag wisselen brede opklaringen af met hoge wolken en stapelwolken. Op het einde van de namiddag is er kans op enkele plaatselijke buien (vooral dan in het westen). Echter, op de meeste plaatsen blijft het droog. Het is warm met maxima rond 26 graden aan zee, tussen 26 en 28 graden in de Ardennen en tussen 28 en 31 graden elders. De wind is zwak in het binnenland en zwak tot matig aan zee uit veranderlijke richtingen of uit het noorden.

Vanavond verdwijnen de laatste buien in het westen van het land. Vannacht blijft het meestal droog met opklaringen maar ook bewolkte perioden. De minima liggen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 17 graden aan zee. In het centrum van het land minima rond 13 of 14 graden. De wind is eerst zwak veranderlijk en wordt nadien matig uit west tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vanmiddag en vanavond wordt warme, licht onstabiele lucht aangevoerd naar ons land. Vannacht nadert een koufront, verbonden aan een lagedrukgebied nabij IJsland, ons land en trekt morgen verzwakt over ons land. Aan de voorzijde van de storing is het onstabiel waardoor er enkele (onweerachtige) buien kunnen ontstaan boven het reliëf. Het is ook wat minder warm.


update van vandaag 12:01