Verwachtingen - weerbericht

17°

17°

3-4 Bft

18°

13°

15°

Samengevat weerbericht

Vandaag is het vrij fris met enkele lokale buien. Volgende nacht trekt een vrij actieve regenzone door het land. Maxima tussen 13 en 18 graden bij een matige zuidwesten- tot westenwind.

Zondag is zeer wisselvallig met soms intense buien.

Begin volgende week is het fris met nog enkele buien. De rest van de week is het rustiger met frisse nachten met kans op nevel in de ochtend en mooie zonnige perioden overdag. Het wordt wat zachter.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag begint de dag wisselend bewolkt en kan er hier en daar een bui vallen. In de loop van de dag wordt het op de nadering van een storing zwaarbewolkt met tegen de avond mogelijk al de eerste regen in het westen van het land. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden in de Kempen. De wind wordt matig uit zuidwest tot west en wordt zwak tot matig en veranderlijk op het einde van de dag.


Vannacht is het zwaarbewolkt met bij momenten matige regenval. De minima liggen tussen 8 en 12 graden. De wind wordt zwak tot matig en veranderlijk met de passage van de depressiekern in de nabijheid van ons land.

Algemene luchtgesteldheid

Licht onstabiele en vrij frisse lucht bepaalt vandaag ons weer. Een Atlantische depressie trekt volgende nacht over ons land en verplaatst zich later naar Centraal Europa. De regenzone, eraan verbonden, is vrij actief en trekt vannacht en morgen over ons land.


update van vandaag 09:01