Nieuwsbrief

Opendeurdagen KMI 29 & 30 september!

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) opent samen met de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB) en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA) zijn deuren op:

Zaterdag 29 september 2018 van 13 uur tot 18 uur en zondag 30 september van 10 uur tot 18 uur. Gratis ingang!

 

 

 

 

 

Wat valt er zoal te ondekken bij het KMI?

Het virtueel weerbureau: U heeft zich altijd al afgevraagd hoe onze voorspellingen gemaakt worden? Waarop moeten de voorspellers letten voordat zij hun waarschuwingen uitsturen? Over welke technieken beschikken zij tegenwoordig? U kan nu al uw vragen die u al zo lang bezig houden, komen stellen!

Het klimaatcentrum: Over de klimaatverandering die we de laatste decennia opmerken, wordt er sinds lang van alles en nog wat gezegd. Kom uzelf hierover een helder beeld vormen en ontdek het officiële advies van het KMI betreffende dit hete hangijzer!

Lanceringen van weerballons: Kom assisteren bij de lancering van de atmosferische ballon geladen met experimenten die door onze jury werden uitverkozen voor de wedstrijd ‘Mik hoog’. Zie ter plaats voor de uren van de lanceringen.

Bezoeken aan het klimatologisch park: Geleid bezoek aan het klimatologisch waarnemingspark en uitleg over de geschiedenis van het KMI en de metingen.

Experimententent en kindertent (samen met KSB en BIRA): Een speciale plaats gewijd aan educatieve experimenten waar jong en oud op eenvoudige wijze en al spelend een aantal verbazingwekkende en mysterieuze observaties kunnen onderzoeken, en zo nog meer bij te leren over wetenschappelijke onderwerpen. Hier leer je waarom de lucht blauw is en nog veel meer! De kindertent biedt u verschillende activiteiten aan voor jongeren bestemd.

De programma’s van de collega’s vindt u:

http://spacepole.be/index.php/nl/opendeurdagen-2018

Cookies opgeslagen