Nieuwsbrief

De website van het KMI doorheen de jaren

Weet u nog hoe onze website eruitzag in 1998?

Het KMI ontwikkelde zijn eerste website in 1998. Toen waren de webpagina’s zeer rudimentair, maar toch was het op die manier mogelijk om de voorspellingen en de waarnemingen te delen in de vorm van teksten en tabellen.

Deze eerste website bevatte al reeds de eerste satellietbeelden van Meteosat, alsook radarbeelden van de neerslag en de bliksemwaarnemingen van het SAFIR-netwerk.

In 2002 werd een nieuwe website gelanceerd met de eerste radar- en satellietanimaties. Bovendien werden ook de webcambeelden in zeven van onze meetstations toegevoegd.

In 2007 lanceerde het KMI een nieuwe website waarmee we zowel waarnemingen als voorspellingen in de vorm van kaarten een prominente plaats konden geven, maar ook verschillende kleine modules op de startpagina, waaronder nieuwsartikelen.

De pagina’s voor informatie en uitleg over weersverschijnselen werden uitgewerkt. Een eerste versie van de miniwebsites gewijd aan de verschillende onderzoeksgebieden van het KMI wordt ook gepubliceerd.

Vervolgens was de website van het KMI tussen 2011 tot en met 2019 nog verder vervolledigd en interactiever. Er ontstaat een luik over het klimaat van België en de klimaatverandering en de ontwikkeling van een educatief luik met de personages Meteoz en Nova.

In de loop van 2019, werd de actuele website van het KMI ontwikkeld. Dankzij jullie vertrouwen, tellen we gemiddeld 220k bezoekers per dag!

We zijn van plan om in 2025 een volledig nieuwe website online te zetten, met nog meer interactiviteit en nieuwe functionaliteiten, op basis van de meestvoorkomende suggesties en verzoeken van de gebruikers.

Cookies opgeslagen