Nieuwsoverzicht

Mik hoog!

Als we één ding van onze Rode Duivels hebben geleerd tijdens het Wereldkampioenschap voetbal, dan is het wel dat je steeds zo hoog mogelijk moet mikken om je dromen te realiseren.

Wel nu, tijdens onze opendeurdagen van 29-30 september 2018 biedt het KMI je de uitgelezen kans om heel hoog te mikken, letterlijk dan. Want tijdens deze opendeurdagen laten we voor onze bezoekers enkele extra weerballonnen op. En één van deze ballonnen kan iets van jou meedragen en zo je dromen realiseren.

Onze weerballonnen worden gevuld met waterstof en hebben een diameter van zo’n 1.5 tot 2m. Met een maximale massa van 2 kg kan een dergelijke weerballon een hoogte van meer dan 30 km bereiken, dat is 3 keer zo hoog als een lijnvliegtuig. Op die hoogte is de lucht al zo ijl – 99% van de massa van de atmosfeer bevindt zich daaronder - dat de hemel zwart kleurt en de aarde blauw. Zelfs de kromming van de aarde is er heel goed zichtbaar.

Droom je ervan om dit op de gevoelige plaat vast te leggen? Lijkt dit voor jou het ideale laboratorium voor een experiment of wil jij het effect van deze barre omstandigheden testen op één of ander voorwerp? Laat het ons weten! Download onderstaand wedstrijdformulier en bezorg het ons via e-mail (infometeo@meteo.be) voor 12 september. Je voorstel moet uiteraard wel voldoen aan enkele criteria en rekening houden met enkele beperkingen, zoals beschreven in onderstaand wedstrijdreglement. Een jury van enkele experten van het KMI zal je voorstel beoordelen op haalbaarheid, originaliteit, innovatie en gewicht. Aangezien we op de opendeurdagen extra veel demonstraties van ballonlanceringen plannen, is de kans zeer reëel dat jouw voorstel erbij is! Ten laatste op 14 september weet je of jij één van de gelukkigen bent. Succes!

Cookies opgeslagen