Nieuwsoverzicht

Wetenschap en Cultuur op het Koninklijk Paleis 2018: Verwondering!

Het Federaal Wetenschapsbeleid coördineert de grote onderzoeksprogramma's en levert de federale regering de nodige gegevens om beslissingen te nemen op het vlak van duurzame ontwikkeling, de gevolgen van de klimaatverandering, biodiversiteit, energie, gezondheid, mobiliteit en aspecten van de informatiemaatschappij. Het is ook verantwoordelijk voor de federale wetenschappelijke instellingen die, samen met andere landen van de Europese Unie, voortdurend nieuwe initiatieven opzetten en bruggen slaan tussen onderzoek op hoog niveau en de valorisatie daarvan bij het brede publiek.


In die context past ook de tentoonstelling "VERWONDERING", een initiatief dat mogelijk werd gemaakt dankzij het zomers evenement "Wetenschap en Cultuur op het Koninklijk Paleis".

Verwondering, een andere kijk op de wereld

Wat hebben een aurora borealis, een heliometer met ongelijke brandpuntsafstanden, een satellietbeeld, een gegraveerde zilveren boekomslag, deepsky-objecten, een trompet met zeven bekers of een beeld in verchroomd staal met elkaar gemeen? De nieuwsgierigheid, bewondering, verbazing of betovering die ze bij de eerste aanblik opwekken: ze laten onze ogen stralen van verwondering.

Het is onze verwondering die ons aanzet om de wereld op een andere manier waar te nemen, te leren en verder te gaan, weg van het alledaagse, iets wat ook wetenschappers en kunstenaars doen.

Cookies opgeslagen