Nieuwsoverzicht

Wetenschapper van het KMI/SCK·CEN/Universiteit Gent wint internationale prijs

In de context rond nucleaire veiligheid heeft het KMI deelgenomen aan de NERIS workshop, die dit jaar voor de vierde keer werd georganiseerd. De workshop vond plaats in Dublin (Ierland) en werd georganiseerd door het Ierse Environmental Protection Agency (EPA).
Deze workshop heeft als doel om de verschillende wetenschappelijk experten die nauw betrokken zijn bij het nucleair en radiologisch Europese noodplan bij elkaar te brengen en expertise te delen omtrent de meest recente ontwikkelingen binnen dit onderzoeksgebied.

Dit jaar werd ook voor het eerst een “Young Scientist award” uitgereikt. Deze werd gewonnen door Drs. Pieter De Meutter voor zijn presentatie getiteld: “Source localisation of the Ru-106 detected in autumn 2017”. De resultaten van dat onderzoek werden reeds op onze website gedeeld in december 2017 met als titel: SCK•CEN en het KMI publiceren een analyse over de aanwezigheid van radioactief ruthenium-106.

Pieter De Meutter neemt de prijs in ontvangst van Dr. Wolfgang Raskob (KIT, rechts op de foto) en Dr. Thierry Schneider (CEPN, links op de foto)

Pieter De Meutter neemt de prijs in ontvangst van Dr. Wolfgang Raskob (KIT, rechts op de foto) en Dr. Thierry Schneider (CEPN, links op de foto)

Het resultaat zet de positieve samenwerking tussen het KMI en het SCK in de verf en benadrukt tegelijk dat het onderzoek rond bronbepaling door de wetenschappelijke gemeenschap erkend wordt als “state-of-the-art”. Proficiat Pieter!

Cookies opgeslagen