Fotowedstrijd klimaatverandering

De gevolgen van de opwarming van de aarde worden elke dag meer en meer zichtbaar. Daily Science organiseert in samenwerking met het KMI een fotowedstrijd met als doel de gevolgen van de opwarming van de aarde in beeld te brengen en een zo breed mogelijk wetenschappelijke interesse op te wekken. Deelname staat open voor alle Belgische inwoners.

Overal om ons heen zijn de opwarming van de aarde en de gevolgen ervan duidelijk zichtbaar. Wij nodigen u uit om foto’s te maken van deze zichtbare klimaatveranderingen en gevolgen. Stuur uw beste foto’s in (maximaal drie per deelnemer) en beschrijf in enkele zinnen wat deze foto’s voorstellen, waar ze genomen werden en waarom ze een aspect van de klimaatverandering illustreren.

De twee beste foto’s ontvangen mooie prijzen

De selectie van de winnaars wordt bepaald door een online stemming enerzijds en een specifiek samengestelde jury anderzijds.

  • De winnaar van de publieksprijs ontvangt een prachtige Canon EOS 850 D digitale SLR-camera met een 18-135 mm objectief, ter waarde van 1.400 euro. De foto voor de publieksprijs wordt bepaald door een online stemming die zal plaatsvinden in september 2022.
  • De winnaar van de juryprijs wordt gekozen door een jury die specifiek voor deze wedstrijd werd samengesteld. Deze winnaar ontvangt een Apple IPhone 13 Pro Max smartphone, ter waarde van 1.259 euro, uitgerust met lenzen die kwaliteitsopnamen mogelijk maken. Met deze IPhone kunt u dagelijks de artikels op DailyScience lezen of de KMI-weerapp gebruiken.

Eind september 2022 zal de prijsuitreiking plaatsvinden, tijdens een VIP-evenement in de gebouwen van het KMI te Ukkel. De winnende foto’s zullen bovendien op de site van het KMI worden tentoongesteld. Deelname aan de wedstrijd is mogelijk tot 31 augustus 2022 middernacht via de wedstrijdpagina van Daily science. Meer gedetailleerde informatie over deelname aan de wedstrijd kan teruggevonden worden in het wedstrijdreglement. Alvorens deel te nemen, raden we u aan om dit reglement zorgvuldig te lezen.

Laat het fotograferen maar beginnen! Veel succes en vooral, verras ons!

Cookies opgeslagen