Het KMI heeft een volledige nieuwe website!

Om u naar de toekomst nog beter en nauwkeuriger te informeren, heeft het KMI zijn website vernieuwd. Hier een greep uit de nieuwigheden van de nieuwe website!

Op de Homepagina

U kan de keuze maken tussen het weer op één door u gekozen plaats of voor geheel België.

Indien u voor “lokaal” hebt gekozen zal u de waarnemingen en voorspellingen zien voor de gemeente die u gekozen heeft. De nieuwe website onthoudt uw keuze en zal telkens weer het weerbericht tonen voor deze gekozen locatie.

Indien u voor “lokaal” hebt gekozen zal u de waarnemingen en voorspellingen zien voor de gemeente die u gekozen heeft. De nieuwe website onthoudt uw keuze en zal telkens weer het weerbericht tonen voor deze gekozen locatie.

Lager op de pagina leest u op het uuroverzicht de uurlijkse voorspellingen voor de komende 48u. Hieronder vindt u ook de voorspellingen voor de komende 14 dagen.

Klimaat

Een deel van de nieuwe website is volledig toegewijd aan het klimaat in België.

 

De klimatologische kaarten tonen de geografische verdeling van de maandelijkse, seizoenale en jaargemiddelden van de temperatuur (sinds 1981), de neerslag (sinds 1981) en de zonnestraling (sinds 1984).

U vindt er ook een voorstelling van de klimaatvooruitzichten met verschillende scenario’s tot 2100. Eerst vindt u een grafische voorstelling van de evolutie van de temperatuur te Ukkel.

Het KMI heeft de impact van de klimaatverandering voor België ingeschat met zijn model ALARO. Zo worden projecties tot 2100 gemaakt aan de hand van drie scenario’s. De evolutie van de gemiddelde temperatuur en de gemiddelde neerslag wordt op de kaarten voorgesteld.

Ontdek nu de klimatologische kaarten of de klimaatvooruitzichten van het KMI.

Het weermodel ALARO

Het weermodel ALARO wordt 4 keer per dag bijgewerkt en geeft de voorspellingen op uurbasis voor de volgende 2 dagen. De resultaten van dit model worden onder andere ook door de voorspellers van het KMI gebruikt om hun voorspellingen voor België op te stellen. De voorspellingskaarten van het ALARO-model zijn op onze nieuwe website beschikbaar en de presentatie ervan werd in een nieuw jasje gestoken.

Onderzoeksdomeinen

Het KMI zorgt niet enkel voor weervoorspellingen, tal van werknemers werken ook op andere vaak minder gekende onderwerpen.

Cookies opgeslagen