Het KMI neemt deel aan een Internationale meeting over archeomagnetisme

Het KMI, en meer specifiek de dienst Omgevingsmagnetisme van het Geofysisch Centrum te Dourbes, heeft van 20 tot 22 november 2019 deelgenomen aan de 8e editie van de Internationale Meeting RIPAM’ (Rencontres Internationales du Patrimoine Architectural Méditerranéen) die plaatsvond in Rabat, Marokko.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd op initiatief van onderzoekers, academici, historici, erfgoedwetenschappers, architecten, en curatoren uit landen en instellingen van het Middellandse-Zeegebied. Tijdens de meeting worden verschillende thema’s en onderzoekskwesties besproken i.v.m. het behoud en de valorisatie van het architecturale erfgoed en aangelegde kustgebieden rond de Middellandse Zee.

De deelname van de KMI-medewerkers aan deze internationale meeting kadert in het RAPSCA project (Réseau en Archéomagnétisme pour la Sauvegarde du Patrimoine Culturel en Afrique du Nord) dat gefinancieerd wordt door Belspo, en waaraan het KMI en  verschillende Marokkaanse instellingen deelnemen.

Er werd een presentatie gegeven waarin de rol van archeomagnetisme ter valorisatie van het archeologisch erfgoed werd voorgesteld. Deze bijdrage werd positief ontvangen door de deelnemers van de meeting en Souad Ech-chakrouni van het Geofysisch Centrum in Dourbes en tevens coördinatrice van het project, ontving een certificaat van waardering.

 

Cookies opgeslagen