Nieuwigheden in de klimatologische overzichten

De lancering van onze nieuwe website gaat gepaard met verschillende veranderingen en nieuwigheden in de klimatologische overzichten, zoals in die van februari 2019 en van de winter 2019. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste veranderingen en nieuwigheden.

Het voorlopig overzicht van februari 2019 zoals op 26 februari 2019

Een voorlopige versie van het maandoverzicht van het weerstation te Ukkel wordt de 21ste van elke maand online gezet. Dankzij een dagelijkse update, convergeert dit voorlopig overzicht tegen het einde van de maand naar de definitieve versie.

 


Definitie van de karakterisering van een waarde in het klimatologisch overzicht te Ukkel.

De karakterisering van een waarde in het klimatologisch overzicht van Ukkel is vereenvoudigd en is nu gebaseerd op de classificatie van de huidige waarden in verhouding tot de overeenkomstige waarden sinds 1981.


Waarden van februari 2019 te Ukkel vergeleken met de observaties sinds 1901.

Naast de algemene grafiek, die de actuele waarden plaatst ten opzichte van waarnemingen sinds 1981, bestaat er nu een tweede grafiek met een rangschikking en de records sinds 1901 van bepaalde variabelen.

 

 

 


Figuur van de gemiddelde dagelijkse temperatuur in Ukkel van het winteroverzicht van 2019.

Sommige grafieken werden herzien zodat ze meer overzichtelijk en volledig zouden zijn. Dit is ondere andere het geval voor de grafiek die de evolutie van de gemiddelde dagelijkse temperatuur in Ukkel weergeeft. Deze nieuwe weergave zet de koude en warme periodes in vergelijking met de normale waarden in de verf.

 


Kaart van de globale zonnestraling van januari 2019 te vinden bij de "Klimatologische kaarten"

De klimatologische overzichten zijn voorzien van kaarten die de geografische verdeling van maandelijkse, seizoens- of jaarwaarden van verschillende variabelen in België illustreren: temperatuur, neerslag en zélfs de zonnestraling. Dergelijke kaarten worden sinds 1981 gemaakt en zijn op de pagina van de klimatologische kaarten te vinden.

 

 

 

 

Cookies opgeslagen