Over het KMI

WOW-BE

Met WOW-BE (Weather Observations Website – Belgium) biedt het KMI een platform om weerwaarnemingen te delen, te bekijken en verder te onderzoeken.

Het project startte in 2011 als een experiment van de UK MetOffice waarbij iedereen die dat wou een weerwaarneming kon posten. Al snel groeide het uit tot een netwerk van automatische weerstations bij particulieren en scholen. Met de aansluiting van Australië, Nieuw-Zeeland en (in 2015) Nederland tot het WOW netwerk, groeide het uit tot een globaal netwerk waarop meer dan 10,000 particuliere stations zijn aangesloten. Met de toetreding van het KMI als WOW-partner, willen we dit platform nu ook aanbieden aan iedereen in België die geïnteresseerd is in weer en klimaat.

Grafische voorstelling van de temperatuur in WOW-BE
Grafische voorstelling van de temperatuur in WOW-BE

Weer en klimaat gaan ons allemaal aan. WOW-BE is voor het KMI het ideale instrument om de interesse in meteorologie en klimatologie aan te wakkeren bij de Belgische bevolking en in het bijzonder bij de jongere generatie.

Maar daarnaast heeft WOW-BE wel degelijk een wetenschappelijke missie. De data die via WOW-BE verzameld worden, geven het KMI immers informatie over plekken waar we niet meten, of over zeer lokale fenomenen die door de mazen van ons (meet)net vallen.

link naar WOW-BE

Cookies opgeslagen